Kaassoufflé met bloemkool en spinazie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/08/2019 - 09:28
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bak het spek krokant in een pannetje zonder vetstof.
-Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en laat het teentje knoflook er zijn smaak in afgeven. Laat de spinazie slinken in de warme olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd roosjes van de bloemkool en blancheer kort tot ze beetgaar zijn.
-Klop de eieren en de eiwitten op tot ze schuimig zijn en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
-Neem enkele kleine vormpjes en beboter ze. Leg er 2 plakjes pancetta in, daarna de spinazie en tot slot enkele stukjes bloemkool. Brokkel er de schimmelkaas over en overgiet met het eiermengsel.
Bak gaar in de hete oven gedurende 20 min.
Afbeelding
Kaassoufflé met bloemkool en spinazie
Kaassoufflé met bloemkool en spinazie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een klassieke kaassoufflé smaakt altijd maar zij die graag afwijken van het traditionele recept moeten zeker deze versie eens proberen. Door bloemkool, spinazie en pancetta toe te voegen wordt deze kaassoufflé een echte smaakbom. 
Ingrediënten
8 plakjes pancetta
200 g bloemkool
150 g spinazie
1 teen knoflook
*60 g bleu des moines ( zie onder de kaasbeschrijving)
3 eieren + 2 eiwitten
snuifje nootmuskaat
1 el olijfolie
1 el boter
peper en zout
Leuke tips
*Bleu des Moines de l'Abbaye du Val-Dieu is een blauwgeaderde kaas met een witschimmelkorst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1475501
Homepage ID
1090993
Teller
8
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid