Bereidingswijze
-Warm in een stoofpot met dikke bodem , boter en olie op.
-Kruid de kip met versgemalen peper en zout en schroei aan beide kanten dicht in de stoofpot. Voeg laurierblad en salie toe en laat nog 2 minuten sudderen. Blus met de kippenbouillon en laat in 30 à 40 minuten gaar stoven.
-Haal de kip uit de stoofpot en als hij klaar is en hou warm. Giet het overtollig vocht ook uit de pan, maar hou apart.
Maak de cidersaus :
-Verhit terug wat olie in dezelfde stoofpot en voeg de fijngesneden sjalot, laurierblad en mosterdzaad toe. Laat glazig stoven of tot de mosterdzaad is geploft.
-Blus met de cider en sojasaus.
-Verhoog de temperatuur en laat tot de helft inkoken.
-Voeg de helft van de bouillon en room toe en laat de saus indikken tot de gewenste dikte. Indien de saus nog te lopend van consistentie is, dik ze dan aan met wat maïzena.
-Voeg er de versneden kip terug aan toe en hou warm tot het serveren.
-Kook de snijbonen in gezouten water gaar. Snijd in lange repen en laat nog even in een pan met weinig boter stoven. Breng op smaak met peper en zout.
SERVEREN:
Serveer de kip met de snijbonen en pommes duchesses.
-Kruid de kip met versgemalen peper en zout en schroei aan beide kanten dicht in de stoofpot. Voeg laurierblad en salie toe en laat nog 2 minuten sudderen. Blus met de kippenbouillon en laat in 30 à 40 minuten gaar stoven.
-Haal de kip uit de stoofpot en als hij klaar is en hou warm. Giet het overtollig vocht ook uit de pan, maar hou apart.
Maak de cidersaus :
-Verhit terug wat olie in dezelfde stoofpot en voeg de fijngesneden sjalot, laurierblad en mosterdzaad toe. Laat glazig stoven of tot de mosterdzaad is geploft.
-Blus met de cider en sojasaus.
-Verhoog de temperatuur en laat tot de helft inkoken.
-Voeg de helft van de bouillon en room toe en laat de saus indikken tot de gewenste dikte. Indien de saus nog te lopend van consistentie is, dik ze dan aan met wat maïzena.
-Voeg er de versneden kip terug aan toe en hou warm tot het serveren.
-Kook de snijbonen in gezouten water gaar. Snijd in lange repen en laat nog even in een pan met weinig boter stoven. Breng op smaak met peper en zout.
SERVEREN:
Serveer de kip met de snijbonen en pommes duchesses.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker Frans feestgerecht , makkelijk en TOP huisgemaakte cidersaus ! Serveer er snijbonen en pommes duchesses bij .
Ingrediënten
1 kg kip (verschillende stukken: borst, vleugels, bout, ...)
enkele takjes salie
1 laurierblad
250 ml kippenbouillon
500 gr snijbonen
600 gr pommes duchesses
peper - zout
Voor de cidersaus:
1 sjalot
180 ml appelcider
0,5 el sojasaus
200 ml room
1 tl mosterdzaad
1 laurierblad
1 tl maïzena
peper - zout
enkele takjes salie
1 laurierblad
250 ml kippenbouillon
500 gr snijbonen
600 gr pommes duchesses
peper - zout
Voor de cidersaus:
1 sjalot
180 ml appelcider
0,5 el sojasaus
200 ml room
1 tl mosterdzaad
1 laurierblad
1 tl maïzena
peper - zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475485
Homepage ID
1090993
Teller
3
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid