Bereidingswijze
-Smelt de witte chocolade au-bain marie.
-Klop de mascarpone los en meng er zachtjes de chocolade onder.
-Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel ze in verschillende delen onder het mascarponemengsel.
-Verdeel de mascarponemousse over verschillende glaasjes en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast.
-Schil de ananas en snijd hem in kleine blokjes. Bak de blokjes goudbruin in een klontje boter.
- Verdeel de gebakken ananasblokjes over de mousse. Werk af met een takje munt en wat geraspte witte chocolade.
-Klop de mascarpone los en meng er zachtjes de chocolade onder.
-Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel ze in verschillende delen onder het mascarponemengsel.
-Verdeel de mascarponemousse over verschillende glaasjes en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast.
-Schil de ananas en snijd hem in kleine blokjes. Bak de blokjes goudbruin in een klontje boter.
- Verdeel de gebakken ananasblokjes over de mousse. Werk af met een takje munt en wat geraspte witte chocolade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker feestelijk nagerecht
Ingrediƫnten
125 gr witte chocolade + extra
250 gr mascarpone
4 eiwitten
1/4 ananas
1 klontje boter
enkele takjes munt
250 gr mascarpone
4 eiwitten
1/4 ananas
1 klontje boter
enkele takjes munt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1475481
Homepage ID
1090993
Teller
13
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid