Bereidingswijze
Snijd de tonijn in kleine blokjes. Hak de lente-ui en de physalis fijn. Doe ze samen in een grote kom en meng er nog olijfolie, sojasaus, yuzu en peper van de molen onder.
Klop de room samen met een snuifje zout op. Schil de mierikswortel, rasp hem fijn en meng onder de opgeklopte room.
Leg op elk toastje in lepeltje van de tartaar van tonijn. Werk af met een toefje mierikswortelroom en een extra physalis.
Klop de room samen met een snuifje zout op. Schil de mierikswortel, rasp hem fijn en meng onder de opgeklopte room.
Leg op elk toastje in lepeltje van de tartaar van tonijn. Werk af met een toefje mierikswortelroom en een extra physalis.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en origineel aperitiefhapje
Ingrediënten
Tartaar:
300 gr verse tonijn
1 stengel lente-ui
10 physalissen
2 el Kikkoman sojasaus
1 tl yuzusap
4 cm mierikswortel
150 ml room
ronde toastjes
zout
peper
300 gr verse tonijn
1 stengel lente-ui
10 physalissen
2 el Kikkoman sojasaus
1 tl yuzusap
4 cm mierikswortel
150 ml room
ronde toastjes
zout
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde toastjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1475463
Homepage ID
1090993
Teller
13
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid