Bereidingswijze
-Meng het lamsgehakt met het ei en fijngehakte munt. Meng goed en rol er balletjes van. Bak de balletjes in een scheutje olijfolie goudbruin. Leg de balletjes op een keukenpapiertje om ze te ontvetten en steek ze nadien op een houten stokje.
Maak de kruidenhummus:
-doe alle ingrediënten samen in de blender en mix glad.
-Doe de hummus in een schaaltje en sprenkel er nog wat pikante chilisaus over. Werk af met een takje groen en een partje limoen.
Serveer de balletjes samen met de hummus als dipsaus.
Maak de kruidenhummus:
-doe alle ingrediënten samen in de blender en mix glad.
-Doe de hummus in een schaaltje en sprenkel er nog wat pikante chilisaus over. Werk af met een takje groen en een partje limoen.
Serveer de balletjes samen met de hummus als dipsaus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker aperitiefhapje dat niet moeilijk te bereiden is
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes:
350 gr lamsgehakt
1 ei
Enkele blaadjes munt
olijfolie
Voor de hummus :
1 blik kikkererwten (300 gr)
Enkele takjes verse oregano
0,5 bussel verse koriander
3 el tahini
2 el Santa Maria Jalapeno saus
1 flinke scheut olijfolie
2 limoenen, het sap
1 teentje look
350 gr lamsgehakt
1 ei
Enkele blaadjes munt
olijfolie
Voor de hummus :
1 blik kikkererwten (300 gr)
Enkele takjes verse oregano
0,5 bussel verse koriander
3 el tahini
2 el Santa Maria Jalapeno saus
1 flinke scheut olijfolie
2 limoenen, het sap
1 teentje look
Hulpmiddelen & keukengerei
houten stokjes
blender
blender
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1475461
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid