Bereidingswijze
1 Maak de marinade :
- Schraap de wortel en snij in blokjes.
-Pel en snipper de ui en de kno ook.
-Meng alle ingrediënten voor de marinade.
-Leg er het vlees in.
-Zet afgedekt in de koelkast en laat een nacht marineren.
2 Pel en snipper de sjalot. Haal het vlees uit de marinade, dep het goed droog en zeef de marinade. Braad het vlees snel rondom aan in boter of olie. Doe er de sjalot bij. Roerbak 1 minuut. Strooi er de bloem bij. Schep goed om. Kruid met peper en zout.
3 Voeg de cognac toe en blus met de wildfond. Voeg er zoveel gezeefde marinade aan toe tot het vlees net onderstaat. Dek af en laat anderhalf uur stoven.
4 Voeg de chocolade, aalbessengelei en stukjes champignons toe. Roer en laat even rusten. Kruid eventueel nog met peper en zout.
- Schraap de wortel en snij in blokjes.
-Pel en snipper de ui en de kno ook.
-Meng alle ingrediënten voor de marinade.
-Leg er het vlees in.
-Zet afgedekt in de koelkast en laat een nacht marineren.
2 Pel en snipper de sjalot. Haal het vlees uit de marinade, dep het goed droog en zeef de marinade. Braad het vlees snel rondom aan in boter of olie. Doe er de sjalot bij. Roerbak 1 minuut. Strooi er de bloem bij. Schep goed om. Kruid met peper en zout.
3 Voeg de cognac toe en blus met de wildfond. Voeg er zoveel gezeefde marinade aan toe tot het vlees net onderstaat. Dek af en laat anderhalf uur stoven.
4 Voeg de chocolade, aalbessengelei en stukjes champignons toe. Roer en laat even rusten. Kruid eventueel nog met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze feestelijke klassieke stoverij maak je het best minstens 1 dag voordien, zodat de smaken zich voldoende kunnen mengen. Lekker met amandelkroketjes
Ingrediënten
2 kg reestoofvlees (in stukjes)
4 sjalotten
250 g boschampignon
40 ml cognac
200 ml wildfond
4 el aalbessengelei
30 g fondantchocolade
3 el bloem
boter (of olijfolie )
peper en zout
Voor de marinade :
1 ui
1 wortel
2 knoflook teentjes
10 jeneverbessen
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
500 ml volle rode wijn
olijfolie
4 sjalotten
250 g boschampignon
40 ml cognac
200 ml wildfond
4 el aalbessengelei
30 g fondantchocolade
3 el bloem
boter (of olijfolie )
peper en zout
Voor de marinade :
1 ui
1 wortel
2 knoflook teentjes
10 jeneverbessen
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
500 ml volle rode wijn
olijfolie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475417
Homepage ID
1090993
Teller
43
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid