Bereidingswijze
Bereid de stoofpot:
-Meng in een ruime kom alle ingrediënten van de marinade tot een gladde massa.
-Doe de blokjes everzwijncarbonade erbij en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minstens 4 uur tot een dag afgedekt in de koelkast marineren.
-Haal de stukjes vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en bewaar de marinade.
-Snipper de ui fijn en verhit een klontje Solo in een kookpot met dikke bodem.
-Schroei het everzwijn rondom snel dicht. Voeg dan de fond, de veenbessencompote, de balsamico-azijn en de rest van de marinade toe.
-Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ca. 45 minuten verder sudderen.
Bereid de pastinaakpuree:
-Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water en stamp ze tot puree.
- Pel en snipper de ui.
-Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes.
-Laat een klontje Solo smelten in een kookpot en fruit de ui erin.
-Voeg de pastinaak en de melk toe, zet het deksel op de pot en laat gaar stoven.
-Pureer de pastinaak en schep hem door de aardappelpuree.
-Werk af met peper, zout, nootmuskaat en eventueel wat geraspte mierikswortel (extra pittig).
Bereid de geroosterde groenten:
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Was en snijd de spruiten doormidden.
-Was de raapjes en snijd ze in partjes.
-Dep ze droog, besprenkel ze met wat Solo Vloeibaar en kruid met peper en grof zeezout.
-Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 20 minuten roosteren in de oven.
-Werk af met geroosterd komijnzaad.
Serveer de everzwijnstoofpot met de pastinaakpuree, de geroosterde groenten en eventueel wat veenbessencompote.
-Meng in een ruime kom alle ingrediënten van de marinade tot een gladde massa.
-Doe de blokjes everzwijncarbonade erbij en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minstens 4 uur tot een dag afgedekt in de koelkast marineren.
-Haal de stukjes vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en bewaar de marinade.
-Snipper de ui fijn en verhit een klontje Solo in een kookpot met dikke bodem.
-Schroei het everzwijn rondom snel dicht. Voeg dan de fond, de veenbessencompote, de balsamico-azijn en de rest van de marinade toe.
-Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ca. 45 minuten verder sudderen.
Bereid de pastinaakpuree:
-Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water en stamp ze tot puree.
- Pel en snipper de ui.
-Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes.
-Laat een klontje Solo smelten in een kookpot en fruit de ui erin.
-Voeg de pastinaak en de melk toe, zet het deksel op de pot en laat gaar stoven.
-Pureer de pastinaak en schep hem door de aardappelpuree.
-Werk af met peper, zout, nootmuskaat en eventueel wat geraspte mierikswortel (extra pittig).
Bereid de geroosterde groenten:
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Was en snijd de spruiten doormidden.
-Was de raapjes en snijd ze in partjes.
-Dep ze droog, besprenkel ze met wat Solo Vloeibaar en kruid met peper en grof zeezout.
-Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 20 minuten roosteren in de oven.
-Werk af met geroosterd komijnzaad.
Serveer de everzwijnstoofpot met de pastinaakpuree, de geroosterde groenten en eventueel wat veenbessencompote.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met dit winterse stoofpotje met everzwijn en pastinaakpuree overtuig je zelfs wie niet zo van wild houdt. Wij zijn fan! Wel eerst minstens 4 u tot 24 u laten marineren !aak deze stoofschotel op een luie zondagnamiddag en smul ervan na je drukke werkdag op maandag.
Ingrediënten
600 - 800 g everzwijncarbonade
Voor de marinade:
25 cl sinaasappelsap
25 cl rode wijn
Solo margarine
2 kruidnagels
1 tl mosterdzaad
1 tl rode peperbesjes
2 kaneelstokjes
2 steranijs
versgemalen peper
1 ui
400 - 500 ml wildfond
1 - 2 el veenbessencompote
1 el balsamico-azijn
Voor de geroosterde groenten:
1 zakje spruiten (500 g)
1 bosje rapen
Solo margarine
grof zeezout
komijnzaad
Voor de puree:
4 grote aardappelen (vb. bintjes)
400 g pastinaak
1 ui
1 dl melk
peper
zout
nootmuskaat
evt. geraspte mierikswortel
Voor de marinade:
25 cl sinaasappelsap
25 cl rode wijn
Solo margarine
2 kruidnagels
1 tl mosterdzaad
1 tl rode peperbesjes
2 kaneelstokjes
2 steranijs
versgemalen peper
1 ui
400 - 500 ml wildfond
1 - 2 el veenbessencompote
1 el balsamico-azijn
Voor de geroosterde groenten:
1 zakje spruiten (500 g)
1 bosje rapen
Solo margarine
grof zeezout
komijnzaad
Voor de puree:
4 grote aardappelen (vb. bintjes)
400 g pastinaak
1 ui
1 dl melk
peper
zout
nootmuskaat
evt. geraspte mierikswortel
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475351
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
solo stoofpotjes
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid