Appeltjes gevuld met verse kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/30/2019 - 06:38
Bereidingswijze
1 Snij de top van de appel eraf en hol uit met behulp van meloenboortje. Blijf een halve centimeter van de schil en hou de onderkant van de appelen intact.
2 Mix in een aparte kom de verse kaas op kamertemperatuur met de kristalsuiker en het vanille-extract. Voeg het ei toe en meng tot een homogene vulling.
3 Verwarm de oven voor op 200°C. Vul twee derde van de appelen met het roomkaasmengsel. Bak 20 à 25 minuten in de oven tot de vulling vast is en laat 15 minuten afkoelen.
4 Serveer met grofgehakte noten en ahornsiroop erbij.
Afbeelding
Appeltjes gevuld met verse kaas
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een gezondere variant op de klassieke cheesecake. Smeuïge roomkaas in combinatie met warme, zoete appel: een topper om op het menu te zetten. De noten geven extra crunch en textuur.
Ingrediënten
4 appelen
250 g verse kaas (type Philadelphia)
50 g kristalsuiker
1 ei (op kamertemperatuur)
1 tl vanille-extract
1 handje walnoten
ahornsiroop
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1475339
Homepage ID
1090993
Teller
4
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid