Bereidingswijze
-Snijd de steaks horizontaal in twee platte stukjes.
-Leg tussen de stukjes steak een stukje ham en een stukje blauwschimmelkaas.
-Spoel de peren en verwijder het klokhuis. Snijd elke peer in 8 gelijke partjes. Besprenkel met citroensap.
-Bak de krieltjes ofwel apart in een grote pan, ofwel in de pannetjes van het gourmetstel. Kruid met grof zeezout.
-Bak eerst de stukjes peer in ruim wat boter en strooi er de suiker en walnoten over.
- Leg er de mini cordon bleu bij en bak verder tot het vlees mooi goudbruin gebakken is, de kaas lichtjes begint te smelten en de peer karameliseert.
-Serveer met de gebakken krieltjes en wat rozemarijn.
-Leg tussen de stukjes steak een stukje ham en een stukje blauwschimmelkaas.
-Spoel de peren en verwijder het klokhuis. Snijd elke peer in 8 gelijke partjes. Besprenkel met citroensap.
-Bak de krieltjes ofwel apart in een grote pan, ofwel in de pannetjes van het gourmetstel. Kruid met grof zeezout.
-Bak eerst de stukjes peer in ruim wat boter en strooi er de suiker en walnoten over.
- Leg er de mini cordon bleu bij en bak verder tot het vlees mooi goudbruin gebakken is, de kaas lichtjes begint te smelten en de peer karameliseert.
-Serveer met de gebakken krieltjes en wat rozemarijn.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke gourmet , super lekker
Ingrediënten
4 steaks van ongeveer 60 g
1 sneetje gekookte ham, in vier gesneden
4 stukjes blauwschimmelkaas
2 peren
500 g krieltjes, voorgekookt
1 citroen, sap
1 el suiker
2 el gehakte walnoten
1 el gehakte rozemarijn
boter, om te bakken
peper en zeezout
1 sneetje gekookte ham, in vier gesneden
4 stukjes blauwschimmelkaas
2 peren
500 g krieltjes, voorgekookt
1 citroen, sap
1 el suiker
2 el gehakte walnoten
1 el gehakte rozemarijn
boter, om te bakken
peper en zeezout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475327
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid