Bereidingswijze
-Snipper de knoflook fijn en snijd de rode ui in ringen.
-Verhit wat olijfolie in een steelpannetje.
-Fruit knoflook en rode ui aan en voeg sojasaus, mirin en sake toe.
-Blus met de rode wijn en laat inkoken gedurende 5 minuten op een zacht vuur.
-Voeg de suiker toe en laat nog 5 minuten verder inkoken. Breng op smaak met wat peper en zout.
-Bak de steaks met wat boter of olie op de steengrill of in gourmetpannetjes, volgens de gewenste gaarheid. en serveer met de saus.
Hamburgertjes :
-Meng de ¾ van gehakte hazel- en walnoten samen met het gesnipperd sjalotje en het gehakt. Vorm er balletjes mee ter grootte van een pingpongballetje. Duw ze iets platter tot hamburgertjes.
-Pocheer de pompoensneetjes kort in gezouten water en laat goed uitlekken.
-Meng het hazelnotenpoeder met de geraspte Parmezaan en het uitgeperst teentje knoflook. Strooi over de pompoensneetjes en kruid verder nog met peper en zout.
-Leg de pompoensneetjes in een ingevet pannetje van het gourmetstel en gratineer onderaan.
-Bak op de bovenplaat ondertussen de hamburgertjes goudbruin, volgens de gewenste gaarheid. Serveer met de gegrilde pompoen.
-Verhit wat olijfolie in een steelpannetje.
-Fruit knoflook en rode ui aan en voeg sojasaus, mirin en sake toe.
-Blus met de rode wijn en laat inkoken gedurende 5 minuten op een zacht vuur.
-Voeg de suiker toe en laat nog 5 minuten verder inkoken. Breng op smaak met wat peper en zout.
-Bak de steaks met wat boter of olie op de steengrill of in gourmetpannetjes, volgens de gewenste gaarheid. en serveer met de saus.
Hamburgertjes :
-Meng de ¾ van gehakte hazel- en walnoten samen met het gesnipperd sjalotje en het gehakt. Vorm er balletjes mee ter grootte van een pingpongballetje. Duw ze iets platter tot hamburgertjes.
-Pocheer de pompoensneetjes kort in gezouten water en laat goed uitlekken.
-Meng het hazelnotenpoeder met de geraspte Parmezaan en het uitgeperst teentje knoflook. Strooi over de pompoensneetjes en kruid verder nog met peper en zout.
-Leg de pompoensneetjes in een ingevet pannetje van het gourmetstel en gratineer onderaan.
-Bak op de bovenplaat ondertussen de hamburgertjes goudbruin, volgens de gewenste gaarheid. Serveer met de gegrilde pompoen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niets zo gezellig om allemaal samen rond de steengrill te zitten en te genieten van de huisgemaakte hamburgertjes en een steak met huisgemaakte saus met een Chinese toets. Je kan er wokgroentjes bij serveren met rijst of lekker krokant Frans brood
Ingrediënten
Voor de steak:
4 mini-steaks van elk ongeveer 60 g
2 teentjes knoflook
1 rode ui
100 ml rode wijn
4 el sojasaus
3 el sake
3 el mirin
2 el suiker
olijfolie
peper en zout
Voor de hamburgertjes:
250 g runds-kalfs gehakt
1 el gehakte hazelnoten
2 el gehakte walnoten
1 klein sjalotje, gesnipperd
4 sneetjes pompoen, met schil, zonder pitten
1 el hazelnotenpoeder
1 el Parmezaan, geraspt
1 teentje knoflook
olie
peper en zout
4 mini-steaks van elk ongeveer 60 g
2 teentjes knoflook
1 rode ui
100 ml rode wijn
4 el sojasaus
3 el sake
3 el mirin
2 el suiker
olijfolie
peper en zout
Voor de hamburgertjes:
250 g runds-kalfs gehakt
1 el gehakte hazelnoten
2 el gehakte walnoten
1 klein sjalotje, gesnipperd
4 sneetjes pompoen, met schil, zonder pitten
1 el hazelnotenpoeder
1 el Parmezaan, geraspt
1 teentje knoflook
olie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475325
Homepage ID
1090993
Teller
5
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid