Bereidingswijze
1 Begin met de gastrique :
Fruit de sjalotjes glazig in wat boter. Blus met de wijn en de witte wijnazijn. Doe er fijngesnipperde dragon, de mosterdzaadjes en de peperbollen bij. Laat het vocht tot een derde inkoken en laat afkoelen.
2 Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje. Lepel er de klare boter uit en laat het bezinksel staan. Roer de eidooiers los en klop ze met de staafmixer door 2 dl van de gastrique. Laat op een zacht vuurtje warm worden; niet laten koken. Klop er langzaam de geklaarde boter door en haal meteen van het vuur als de saus bindt. Roer er de kervel en de dragon door.
3 Meng 5 eetlepels kreeftenfond door de bearnaisesaus en doe er wat ketchup bij voor de kleur. Klop de saus schuimig.
4 Schil de aardappelen en snij ze in heel kleine blokjes. Kook ze in licht gezouten water tot ze nét gaar zijn en stoof ze nog enkele minuutjes in een klein klontje boter. Breng ze op smaak met peper van de molen en grof zeezout.
5 Gril de tarbot in enkele minuten gaar. Schik de stukken vis op de borden, leg er aardappelblokjes en een beetje krulsla op, en lepel er wat kreeftenbearnaise bij.
Fruit de sjalotjes glazig in wat boter. Blus met de wijn en de witte wijnazijn. Doe er fijngesnipperde dragon, de mosterdzaadjes en de peperbollen bij. Laat het vocht tot een derde inkoken en laat afkoelen.
2 Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje. Lepel er de klare boter uit en laat het bezinksel staan. Roer de eidooiers los en klop ze met de staafmixer door 2 dl van de gastrique. Laat op een zacht vuurtje warm worden; niet laten koken. Klop er langzaam de geklaarde boter door en haal meteen van het vuur als de saus bindt. Roer er de kervel en de dragon door.
3 Meng 5 eetlepels kreeftenfond door de bearnaisesaus en doe er wat ketchup bij voor de kleur. Klop de saus schuimig.
4 Schil de aardappelen en snij ze in heel kleine blokjes. Kook ze in licht gezouten water tot ze nét gaar zijn en stoof ze nog enkele minuutjes in een klein klontje boter. Breng ze op smaak met peper van de molen en grof zeezout.
5 Gril de tarbot in enkele minuten gaar. Schik de stukken vis op de borden, leg er aardappelblokjes en een beetje krulsla op, en lepel er wat kreeftenbearnaise bij.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een super lekker feestelijk voorgerecht met klasse !
Ingrediënten
500 g aardappelen
800 g tarbotfilet
krulslahandje
10 el sjalot (gesnipperd)
4 eidooiers
250 g boter
ketchup
2 dl droge witte wijn
1 dl schaaldierenfond
1 dl witte wijnazijn
1/2 el kervel (gehakt)
handje dragon (fijngesnipperd)
1 el dragon (gehakt, voor de saus)
1 el peperbolletjes
2 el mosterdzaadje
peper
zout
800 g tarbotfilet
krulslahandje
10 el sjalot (gesnipperd)
4 eidooiers
250 g boter
ketchup
2 dl droge witte wijn
1 dl schaaldierenfond
1 dl witte wijnazijn
1/2 el kervel (gehakt)
handje dragon (fijngesnipperd)
1 el dragon (gehakt, voor de saus)
1 el peperbolletjes
2 el mosterdzaadje
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1475307
Homepage ID
1090993
Teller
17
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid