Kalkoen met pittige chocoladesaus en een pittige Mexicaanse groenteschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/27/2019 - 10:09
Bereidingswijze
Mexicaanse groenteschotel:
-Verwarm de oven naar grillstand
-Hak de knoflook en ui fijn en fruit ze in een grote koekenpan
-Voeg het komijnzaad en paprikapoeder toe en meng goed
-Maak de paprika's, courgette schoon en snij deze in gelijkmatige blokjes
-Voeg deze samen met de maïs en kidneybonen toe aan de ui
-Bak alles gedurende 3 minuten en voeg daarna het gehakt toe
-Hak de koriander fijn en voeg deze toe aan het gerecht, roer goed om

-Vet een ovenschaal in en voeg het groenten-gehakt mengsel toe
-Breek de de chips een beetje en bedek hiermee het gerecht, bestrooi vervolgens met kaas
-Plaats de ovenschotel onder de grill gedurende 4 à 5 minuten tot de kaas goudbruin is
-Schakel de oven uit en laat de schotel rusten in de nog warme oven

Kalkoen:

-Hak de chilipeper erg fijn en fruit deze in een kookpan
-Voeg er de passata, sesamzaad, amandelen, rozijnen en korianderzaad aan toe
-Breng aan de kook en laat daarna ligtjes sudderen
-Kruid de kalkoenfilet met peper en zout
-Verhit een koekenpan met wat olie en bak de kalkoen 10 minuten gaar
-Breek de chocolade in stukjes en laat deze in de saus smelten
-Geheel zachtjes verwarmen tot er een dikke saus ontstaat, eventueel verdunnen met water
-Neem een voorverwarmd bord, doe hier de Mexicaanse groenteschotel op samen met een kalkoenfilet. Doe 2 eetlepels chocoladesaus over de kalkoen.
-Werk eventueel af met sesamzaad.
Afbeelding
Kalkoen met pittige chocoladesaus en een pittige Mexicaanse groenteschotel
Kalkoen met pittige chocoladesaus en een pittige Mexicaanse groenteschotel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een echte traditie voor vele bij de kerst is kalkoen, echter wordt deze steeds op een traditionele manier geserveerd.  Probeer het eens anders met een lekkere pittige chocoladesaus op Mexicaanse wijze geserveerd met een heerlijke temperamentvolle groenten-ovenschotel....Caramba !!!! 
Ingrediënten
Kalkoen :
4 stuks kalkoenfilet
1 rode chilipeper
150 ml passata
3 eetlepels sesamzaad
45 gram geschaafde amandelen
2 eetlepels rozijnen
1 theelepel gemalen korianderzaad
100 gram pure chocolade

Mexicaanse groenteschotel :
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 courgette
1 gele paprika
1 rode paprika
120 gram maïs
120 gram kidneybonen
150 gram tortilla chips
150 gram geraspte belegen kaas
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel paprikapoeder
handvol verse koriander
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475283
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
Wessalicious
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid