Bereidingswijze
-Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar in lichtgezouten kokend water.
-Giet af, voeg boter, een weinig melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een gladde, maar dikke puree.
-Bak de sint-jakobsnoten 1 min. aan beide kanten in boter. Halveer ze nadien overlangs, schik wat broccolimousse op de helft van de zeevruchten en dek af met de resterende plakjes sint-jakobsnoot. Werk af met enkele sprietjes bieslook.
-Giet de warme kippenbouillon in vier diepe borden en schik er de sint-jakobsnoten in.
-Giet af, voeg boter, een weinig melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een gladde, maar dikke puree.
-Bak de sint-jakobsnoten 1 min. aan beide kanten in boter. Halveer ze nadien overlangs, schik wat broccolimousse op de helft van de zeevruchten en dek af met de resterende plakjes sint-jakobsnoot. Werk af met enkele sprietjes bieslook.
-Giet de warme kippenbouillon in vier diepe borden en schik er de sint-jakobsnoten in.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar een lekker makkelijk maar feestelijk voorgerecht? Deze Sint-jakobsnoten met broccolimousse zijn snel klaar én overheerlijk.
Ingrediënten
12 sint-jakobsnoten
1/2 kleine broccoli
6 dl warme, heldere kippenbouillon
volle melk
nootmuskaat
bieslook
boter
peper en zout
1/2 kleine broccoli
6 dl warme, heldere kippenbouillon
volle melk
nootmuskaat
bieslook
boter
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1475279
Homepage ID
1090993
Teller
10
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid