Bereidingswijze
-Schroei in een stoofpot het stoofvlees goudbruin aan in boter. Doe dit niet met te grote hoeveelheden per keer. Zet het vlees dat je net gebakken hebt liever even apart.
-Snipper de ui fijn, fruit het in de stoofpot in een beetje boter en voeg er dan het vlees terug bij. Kruid met peper, zout en laurier.
-Overgiet met lichtjes opgewarmde runderfond en voeg ook de tomatenpuree en het eekhoorntjesbrood toe, roer goed.
- Zet een deksel op de pot en laat 1 à 2 uur sudderen op een klein vuurtje of tot het vlees mooi uit elkaar valt.
-Kook voor de puree je aardappelen gaar (± 20 minuten) in gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper. Roer er vervolgens 1 klontje boter, de room en de Oud Brugge onder. Kruid af met peper en een beetje zout. Zet opzij en hou warm.
-Stoom de raapjes beetgaar en stoof ze daarna in een klontje boter mooi glanzend. Kruid met verse tijm, peper en zout.
-Verwarm een klontje boter in een anti-kleefpan en kleur de champignons in 3 à 4 minuten goudbruin.
-Serveer door een lepel puree op een bord te schikken, schep er wat stoofpot bovenop en werk af met de gebakken champignons en raapjes.
-Snipper de ui fijn, fruit het in de stoofpot in een beetje boter en voeg er dan het vlees terug bij. Kruid met peper, zout en laurier.
-Overgiet met lichtjes opgewarmde runderfond en voeg ook de tomatenpuree en het eekhoorntjesbrood toe, roer goed.
- Zet een deksel op de pot en laat 1 à 2 uur sudderen op een klein vuurtje of tot het vlees mooi uit elkaar valt.
-Kook voor de puree je aardappelen gaar (± 20 minuten) in gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper. Roer er vervolgens 1 klontje boter, de room en de Oud Brugge onder. Kruid af met peper en een beetje zout. Zet opzij en hou warm.
-Stoom de raapjes beetgaar en stoof ze daarna in een klontje boter mooi glanzend. Kruid met verse tijm, peper en zout.
-Verwarm een klontje boter in een anti-kleefpan en kleur de champignons in 3 à 4 minuten goudbruin.
-Serveer door een lepel puree op een bord te schikken, schep er wat stoofpot bovenop en werk af met de gebakken champignons en raapjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke en super lekkere stoofpot uit West-Vlaanderen met een aardappelpuree met Oud Brugge kaas
Ingrediënten
600 g rundstoofvlees, in gelijke stukken
1 ui
200 g bruine champignons
100 g wilde boschampignons
800 g aardappelen
4 tot 8 raapjes
5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 el tomatenpuree
150 g geraspte Oud Brugge kaas
200 ml room
2 blaadjes laurier
4 dl runderfond
verse tijm
4 klontjes boter
peper en zout
1 ui
200 g bruine champignons
100 g wilde boschampignons
800 g aardappelen
4 tot 8 raapjes
5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 el tomatenpuree
150 g geraspte Oud Brugge kaas
200 ml room
2 blaadjes laurier
4 dl runderfond
verse tijm
4 klontjes boter
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475277
Homepage ID
1090993
Teller
4
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid