Rundstoofpotje met Oud Brugge-puree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/27/2019 - 09:45
Bereidingswijze
-Schroei in een stoofpot het stoofvlees goudbruin aan in boter. Doe dit niet met te grote hoeveelheden per keer. Zet het vlees dat je net gebakken hebt liever even apart.
-Snipper de ui fijn, fruit het in de stoofpot in een beetje boter en voeg er dan het vlees terug bij. Kruid met peper, zout en laurier.
-Overgiet met lichtjes opgewarmde runderfond en voeg ook de tomatenpuree en het eekhoorntjesbrood toe, roer goed.
- Zet een deksel op de pot en laat 1 à 2 uur sudderen op een klein vuurtje of tot het vlees mooi uit elkaar valt.

-Kook voor de puree je aardappelen gaar (± 20 minuten) in gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper. Roer er vervolgens 1 klontje boter, de room en de Oud Brugge onder. Kruid af met peper en een beetje zout. Zet opzij en hou warm.

-Stoom de raapjes beetgaar en stoof ze daarna in een klontje boter mooi glanzend. Kruid met verse tijm, peper en zout.
-Verwarm een klontje boter in een anti-kleefpan en kleur de champignons in 3 à 4 minuten goudbruin.

-Serveer door een lepel puree op een bord te schikken, schep er wat stoofpot bovenop en werk af met de gebakken champignons en raapjes.
Afbeelding
Rundstoofpotje met Oud Brugge-puree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke en super lekkere stoofpot uit West-Vlaanderen met een aardappelpuree met Oud Brugge kaas
Ingrediënten
600 g rundstoofvlees, in gelijke stukken
1 ui
200 g bruine champignons
100 g wilde boschampignons
800 g aardappelen
4 tot 8 raapjes
5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 el tomatenpuree
150 g geraspte Oud Brugge kaas
200 ml room
2 blaadjes laurier
4 dl runderfond
verse tijm
4 klontjes boter
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475277
Homepage ID
1090993
Teller
4
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid