Bereidingswijze
-Doe alle ingrediënten behalve de olie in een kom en meng goed en zet in de koelkast gedurende 1 uur.
-Deponeer het gekoelde deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het dun uit.
-Snijd met een deegsnijder het deeg in reepjes van 2 cm breed en 8 cm lang.
-Snij een snee van ongeveer 2,5 cm lang in het midden van elke strip .
-Draai één uiteinde van de strip door de gleuf. Het resultaat lijkt op een knoop.
-Frituur ze goudbruin bij een temperatuur van 190°C.
-Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-Deponeer het gekoelde deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het dun uit.
-Snijd met een deegsnijder het deeg in reepjes van 2 cm breed en 8 cm lang.
-Snij een snee van ongeveer 2,5 cm lang in het midden van elke strip .
-Draai één uiteinde van de strip door de gleuf. Het resultaat lijkt op een knoop.
-Frituur ze goudbruin bij een temperatuur van 190°C.
-Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een traditionele Zweedse traktatie, geserveerd met jam of (poeder)suiker, meestal gemaakt in de kersttijd.
Ingrediënten
4 eierdooiers
30 g poedersuiker
3 eetlepels boter , op kamertemperatuur
180 g bloem
1 eetlepel brandy
1 eetlepel citroenschil , fijn geraspt
olie (om te frituren)
30 g poedersuiker
3 eetlepels boter , op kamertemperatuur
180 g bloem
1 eetlepel brandy
1 eetlepel citroenschil , fijn geraspt
olie (om te frituren)
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1475275
Homepage ID
1090993
Teller
3
Bron
wereldsmaken
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid