Braadkip met jonagold en Pineau des Charentes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/26/2019 - 09:05
Bereidingswijze
Bereiding (15 min. + 1 u 25 min. in de oven)

-Schil anderhalve appel en snij in partjes. Vul er de buikholte van de kip mee en verdeel er 1 eetl. boter over. Kruid met peper en zout.
-Laat 20 min. kleuren in de voorverwarmde oven op 250 °C.
-Bedruip de kip met het braadvocht en schik er een halve in stukjes gesneden appel naast.
-Laat 50 min. verder braden op 190 °C en giet dan 1 dl Pineau des Charentes over de kip. Laat nog 15 min. in de oven.
-Giet het braadvocht weg en maak de braadresten los met 0,5 dl Pineau.
-Zeef de saus over een braadpan, laat even koken en giet er 1 dl room bij. Bind de saus op een hevig vuur met instantsausbinder. Proef of u voldoende gekruid hebt met peper en zout.
-Intussen bereidt u de rest van de appelen: schil ze en snij ze in partjes. Bak de partjes goudgeel in wat boter.
-Bestrooi met wat bloemsuiker.

Afwerking :

Serveer met kroketjes.
Afbeelding
Braadkip met jonagold en Pineau des Charentes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en erg lekker 
Ingrediënten
1 braadkip
6 jonagoldappelen
1,5 dl Pineau des Charentes (rosé)
1 dl room
3 el boter
4 eetl.bloemsuiker
instantsausbinder
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475251
Homepage ID
1090993
Teller
5
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid