Bereidingswijze
-Schil 1 appel en snij in dikke schijven. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
Bereiding (1 u. 20 min.) (20 min. + 1 u. in de oven)
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
-Leg het in een ovenschaal, kruid met peper en zout en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-Haal het gebraad uit de oven en schik er de schijven appel op. Bedek met de sneetjes gerookt spek.
-Giet er 1 dl pineau over en laat nog 45 à 50 min. verder braden op 180 °C. Voeg indien nodig nog wat pineau toe en bedruip regelmatig met het braadvocht.
-Schil intussen 5 appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Schik de appelen in een ovenschaal, besprenkel met het sap van 1/4 citroen en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 30 min. voor het einde van de braadtijd van het vlees mee in de oven. Laat de laatste 5 min. 1 koffiel. aalbessengelei smelten in de holte van elke appel.
-Haal het gebraad uit de ovenschaal en hou warm.
-Giet 1/2 dl pineau in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet door een zeef in een braadpan. Laat tot ongeveer de helft inkoken en voeg de room en de mosterd toe. Laat 3 min. verder inkoken en bind indien nodig met een beetje instantsausbinder.
Afwerking
-Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus apart bij. Lepel de uitgelopen gelei over de appelen en serveer met het vlees. Geef er kroketten of hertoginnenaardappelen bij.
Bereiding (1 u. 20 min.) (20 min. + 1 u. in de oven)
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
-Leg het in een ovenschaal, kruid met peper en zout en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-Haal het gebraad uit de oven en schik er de schijven appel op. Bedek met de sneetjes gerookt spek.
-Giet er 1 dl pineau over en laat nog 45 à 50 min. verder braden op 180 °C. Voeg indien nodig nog wat pineau toe en bedruip regelmatig met het braadvocht.
-Schil intussen 5 appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Schik de appelen in een ovenschaal, besprenkel met het sap van 1/4 citroen en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 30 min. voor het einde van de braadtijd van het vlees mee in de oven. Laat de laatste 5 min. 1 koffiel. aalbessengelei smelten in de holte van elke appel.
-Haal het gebraad uit de ovenschaal en hou warm.
-Giet 1/2 dl pineau in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet door een zeef in een braadpan. Laat tot ongeveer de helft inkoken en voeg de room en de mosterd toe. Laat 3 min. verder inkoken en bind indien nodig met een beetje instantsausbinder.
Afwerking
-Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus apart bij. Lepel de uitgelopen gelei over de appelen en serveer met het vlees. Geef er kroketten of hertoginnenaardappelen bij.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en erg lekker feestelijk gerecht
Ingrediënten
1 kg varkensgebraad
4 sneetjes gerookt spek
1 appel
0,5 citroen
1,5 dl lichte room
1 el boter
1/2 tl mosterd
1,5 dl Pineau des Charentes (rosé)
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
5 appelen
1/4 citroenen
1 el boter
5 tl aalbessengelei
.
4 sneetjes gerookt spek
1 appel
0,5 citroen
1,5 dl lichte room
1 el boter
1/2 tl mosterd
1,5 dl Pineau des Charentes (rosé)
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
5 appelen
1/4 citroenen
1 el boter
5 tl aalbessengelei
.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475249
Homepage ID
1090993
Teller
4
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid