Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. kooktijd
Maak de chutney:
-snijd de uien in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olijfolie.
-Snipper de teentjes knoflook fijn.
-Ontpit de pruimen en snijd ze in partjes.
-Voeg de knoflook, de pruimen, de rozemarijn, de kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix', peper en zout toe in de steelpan.
-Zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen.
-Laat vervolgens nog 15 min. koken zonder deksel.
-Voeg de suiker en de azijn toe.
-Breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen.
-Verwarm intussen de oven voor op 170°C.
-Snijd de fazantenfilets in 2 en bak ze kort goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de olie en de helft van de boter.
-Breng op smaak met peper en zout.
-Doe de filets in een ovenschaal met de hele gepelde sjalotten, de hele ongepelde teentjes knoflook, de gevogeltefond, de tijm, de oregano, de laurierblaadjes en de zwarte peper.
-Schuif 20 min. in de oven en overgiet af en toe met braadvocht. Haal de schaal uit de oven, verlaag de temperatuur tot 50°C en laat de deur op een kier.
-Haal de helft van de sjalotten uit de braadschotel en snipper ze fijn.
-Fruit ze op een zacht vuurtje in een steelpan, met de rest van de boter en de bloem. Meng 2 min. en voeg, al kloppend, de witte wijn, de porto en het gefilterde braadvocht toe.
-Laat de saus voor de helft inkoken op een hoog vuur.
-Bedek de fazantenfilets met aluminiumpapier en houd ze in de oven warm, op 50°C.
- Voeg een scheutje citroensap toe aan de saus en breng verder op smaak.
-Snijd de fazantenfilets in sneetjes en breng ze lichtjes op smaak.
-Serveer ze met de saus en de chutney.
-Geef er bijv. krieltjes uit de oven bij of kroketjes
Maak de chutney:
-snijd de uien in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olijfolie.
-Snipper de teentjes knoflook fijn.
-Ontpit de pruimen en snijd ze in partjes.
-Voeg de knoflook, de pruimen, de rozemarijn, de kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix', peper en zout toe in de steelpan.
-Zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen.
-Laat vervolgens nog 15 min. koken zonder deksel.
-Voeg de suiker en de azijn toe.
-Breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen.
-Verwarm intussen de oven voor op 170°C.
-Snijd de fazantenfilets in 2 en bak ze kort goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de olie en de helft van de boter.
-Breng op smaak met peper en zout.
-Doe de filets in een ovenschaal met de hele gepelde sjalotten, de hele ongepelde teentjes knoflook, de gevogeltefond, de tijm, de oregano, de laurierblaadjes en de zwarte peper.
-Schuif 20 min. in de oven en overgiet af en toe met braadvocht. Haal de schaal uit de oven, verlaag de temperatuur tot 50°C en laat de deur op een kier.
-Haal de helft van de sjalotten uit de braadschotel en snipper ze fijn.
-Fruit ze op een zacht vuurtje in een steelpan, met de rest van de boter en de bloem. Meng 2 min. en voeg, al kloppend, de witte wijn, de porto en het gefilterde braadvocht toe.
-Laat de saus voor de helft inkoken op een hoog vuur.
-Bedek de fazantenfilets met aluminiumpapier en houd ze in de oven warm, op 50°C.
- Voeg een scheutje citroensap toe aan de saus en breng verder op smaak.
-Snijd de fazantenfilets in sneetjes en breng ze lichtjes op smaak.
-Serveer ze met de saus en de chutney.
-Geef er bijv. krieltjes uit de oven bij of kroketjes
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg lekker van smaak en makkelijk om zelf te bereiden
Ingrediënten
4 sjalotten
peper en zout (voor de pruimenchutney)
2 kleine teentjes knoflook (voor de pruimenchutney)
1 takje rozemarijn (voor de pruimenchutney)
2 el olijfolie (voor de pruimenchutney)
1 el balsamicoazijn (voor de pruimenchutney)
5 el rietsuiker (voor de pruimenchutney)
2 grote uien (voor de pruimenchutney)
1 kg pruimen (naar keuze) (voor de pruimenchutney)
peper en zout
1 kl zwarte peperbollen
4 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
4 takjes oregano
4 takjes tijm
1 el olijfolie
50 g boter
2,2 dl verse lichte gevogeltefond (x2)
5 cl witte wijn
2 dl rode porto
1 volle eetlepel bloem
1/2 citroen
2 dubbele fazantenfilets met vel (± 600 g)
1 kl kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix' Market Fresh (voor de pruimenchutney)
peper en zout (voor de pruimenchutney)
2 kleine teentjes knoflook (voor de pruimenchutney)
1 takje rozemarijn (voor de pruimenchutney)
2 el olijfolie (voor de pruimenchutney)
1 el balsamicoazijn (voor de pruimenchutney)
5 el rietsuiker (voor de pruimenchutney)
2 grote uien (voor de pruimenchutney)
1 kg pruimen (naar keuze) (voor de pruimenchutney)
peper en zout
1 kl zwarte peperbollen
4 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
4 takjes oregano
4 takjes tijm
1 el olijfolie
50 g boter
2,2 dl verse lichte gevogeltefond (x2)
5 cl witte wijn
2 dl rode porto
1 volle eetlepel bloem
1/2 citroen
2 dubbele fazantenfilets met vel (± 600 g)
1 kl kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix' Market Fresh (voor de pruimenchutney)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475229
Homepage ID
1090993
Teller
4
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid