Bereidingswijze
-Een uur op voorhand: leg het eekhoorntjesboord in een grote kom gevuld met warm water en neem het vlees uit de koelkast.
-Leg 4 sneden ham op een plank, laat ze mekaar wat overlappen zodat ze een vierkant vormen.
-Leg er de filet pur omgekeerd op, haaks op de ham. Bedek met een vijfde sneetje ham en vouw de andere sneetjes naar boven toe, zodat het vlees ingepakt is.
-Draai het pakketje om en bind het op met keukentouw. Steek het rozemarijntakje onder het touw.
Laat het gebraad snel aan alle kant bruin bakken in 1 eetlepel olie in een sauteerpan. Neem het uit de pan en leg het in een ovenschotel.
-Doe 1 eetlepel olie bij in de pan en fruit er de fijngesnipperde ui in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg het geperste knoflookteentje toe, de gedroogde rozemarijn en de uitgelekte paddenstoelen (giet het weekvocht in een maatbeker).
-Laat 2 min. stoven, voeg de witte wijn toe en 20 cl van het gedecanteerde vocht.
-Laat voor de helft op hevig vuur inkoken, voeg dan de tomaten toe. Laat 10 min. stoven op zacht vuur.
-Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
-Breng de saus op smaak met peper en zout, giet ze rond het gebraad en zet 20 min. in de oven (of langer, afhankelijk van eigen smaak).
-Bedek met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten alvorens het gebraad in plakjes te snijden.
-Serveer meteen met verse deegwaren of aardappelpuree met olijfolie.
-Leg 4 sneden ham op een plank, laat ze mekaar wat overlappen zodat ze een vierkant vormen.
-Leg er de filet pur omgekeerd op, haaks op de ham. Bedek met een vijfde sneetje ham en vouw de andere sneetjes naar boven toe, zodat het vlees ingepakt is.
-Draai het pakketje om en bind het op met keukentouw. Steek het rozemarijntakje onder het touw.
Laat het gebraad snel aan alle kant bruin bakken in 1 eetlepel olie in een sauteerpan. Neem het uit de pan en leg het in een ovenschotel.
-Doe 1 eetlepel olie bij in de pan en fruit er de fijngesnipperde ui in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg het geperste knoflookteentje toe, de gedroogde rozemarijn en de uitgelekte paddenstoelen (giet het weekvocht in een maatbeker).
-Laat 2 min. stoven, voeg de witte wijn toe en 20 cl van het gedecanteerde vocht.
-Laat voor de helft op hevig vuur inkoken, voeg dan de tomaten toe. Laat 10 min. stoven op zacht vuur.
-Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
-Breng de saus op smaak met peper en zout, giet ze rond het gebraad en zet 20 min. in de oven (of langer, afhankelijk van eigen smaak).
-Bedek met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten alvorens het gebraad in plakjes te snijden.
-Serveer meteen met verse deegwaren of aardappelpuree met olijfolie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en makkelijk feest gebraad uit Spanje
Ingrediënten
5 sneetjes Bayonneham
1 takje rozemarijn
½ pot gedroogd eekhoorntjesbrood
peper
2 eetlepels olijfolie
1 knoflookteen
20 cl droge witte wijn
1 filet pur Irish Beef van 700 g
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
1 ui
1 afgesreken eetlepel gedroogde rozemarijn
1 takje rozemarijn
½ pot gedroogd eekhoorntjesbrood
peper
2 eetlepels olijfolie
1 knoflookteen
20 cl droge witte wijn
1 filet pur Irish Beef van 700 g
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
1 ui
1 afgesreken eetlepel gedroogde rozemarijn
Hulpmiddelen & keukengerei
keukentouw
Leuke tips
-Je kan de sterke smaak van de saus afzwakken met wat room.
Een gezond extraatje:
-Deze rijke salade is uitstekend als volledige en lichte maaltijd, en bevat weinig verzadigde vetzuren.
Een gezond extraatje:
-Deze rijke salade is uitstekend als volledige en lichte maaltijd, en bevat weinig verzadigde vetzuren.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475205
Homepage ID
1090993
Teller
5
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid