Bereidingswijze
-Fruit de gehakte ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
-Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en doe ze bij in de stoofpot. Giet er 1,2 l water op. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
-Dek af en laat 20 min. sudderen op zacht vuur.
-Laat 5 min. rusten. Voeg de porties roquefortcrème toe en mix tot een gladde soep.
-Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood.
-Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en doe ze bij in de stoofpot. Giet er 1,2 l water op. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
-Dek af en laat 20 min. sudderen op zacht vuur.
-Laat 5 min. rusten. Voeg de porties roquefortcrème toe en mix tot een gladde soep.
-Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, lekker en snel gemaakt deze Franse Velouté
Ingrediënten
1 kg courgette
2 eetlepels olijfolie
1 doos van 5 porties roquefortcrème
1 ui
2 vetarme visbouillonblokjes
2 eetlepels olijfolie
1 doos van 5 porties roquefortcrème
1 ui
2 vetarme visbouillonblokjes
Leuke tips
Je kan in het begin slechts 2 of 3 porties kaas toevoegen en de hoeveelheid naar eigen smaak aanpassen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1475203
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid