Scheermesjes met kerrieschuim

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/23/2019 - 09:36
Bereidingswijze
1 Snipper de sjalot fijn en plet de knoflook. Stoof ze in een kookpot in een scheut olijfolie 2 minuten aan. Zet het vuur hoog, voeg de scheermesjes en witte wijn toe, dek af en laat ze in enkele minuten openkomen.
2 Zet de pot onmiddellijk van het vuur als de scheermesjes open zijn. Giet af en bewaar het vocht. Maak met een mixer schuim van het scheermessenvocht samen met het kerriepoeder en de room.
3 Schik de scheermesjes in een bord en lepel het kerrieschuim erover.

Garneer met de fijngesneden lente-uitjes.
Afbeelding
Scheermesjes met kerrieschuim
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijker wordt je voorgerecht voor kerst niet! Makkelijk om te bereiden en steeds een toppertje.
Ingrediƫnten
600 g scheermessen
1sjalot
1knoflook teentje
3lente-uien
80 ml room
80 ml droge witte wijn
1/2 tl kerriepoeder
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1475191
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid