Bereidingswijze
1. Kook de eieren in 7 min. hard.
2. Bekleed de springvorm met de vershoudfolie; laat deze over de rand hangen.
3. Meng de mayonaise met de yoghurt.
4. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
5. Snijd de avocado's in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
6. Beleg de bodem van de vorm met brood. Snijd eventueel de korsten van het brood.
7. Besmeer deze laag met 2 volle eetlepels van de yoghurtmayonaise.
8. Beleg met 1/3 van de kipfilet, 1/3 van het ei en 1/3 van de avocado. Bestrooi met peper naar smaak. Maak zo nog 2 broodlagen.
9. Dek de taart af met een laatste laag brood en druk iets aan. Laat de taart even opstijven in de koelkast.
10. Roer in een kom de rest van de yoghurtmayonaise met de zuivelspread tot een gladde crème.
11. Haal de rand van de springvorm af. Besmeer de taart rondom met de crème.
12. Garneer de taart met de takjes rozemarijn.
2. Bekleed de springvorm met de vershoudfolie; laat deze over de rand hangen.
3. Meng de mayonaise met de yoghurt.
4. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
5. Snijd de avocado's in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
6. Beleg de bodem van de vorm met brood. Snijd eventueel de korsten van het brood.
7. Besmeer deze laag met 2 volle eetlepels van de yoghurtmayonaise.
8. Beleg met 1/3 van de kipfilet, 1/3 van het ei en 1/3 van de avocado. Bestrooi met peper naar smaak. Maak zo nog 2 broodlagen.
9. Dek de taart af met een laatste laag brood en druk iets aan. Laat de taart even opstijven in de koelkast.
10. Roer in een kom de rest van de yoghurtmayonaise met de zuivelspread tot een gladde crème.
11. Haal de rand van de springvorm af. Besmeer de taart rondom met de crème.
12. Garneer de taart met de takjes rozemarijn.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei is een showstopper op de lunchtafel. Je bouwt de sandwichtaart met verschillende lagen Soma Speltkoren brood en smeer het af met zuivelspread. Een feestelijk en makkelijk gerecht voor de kerstbrunch.
Ingrediënten
circa 16 sneetjes Speltkoren brood
4 eieren
250 gr mayonaise
½ citroen
200 gr yoghurt Griekse stijl 10%
2 avocado's
200 gr kipfilet
400 gr zuivelspread naturel (1 bakje)
1 bakje tuinkers
bieslook
peper & zout
3 takjes rozemarijn (decoratie)
4 eieren
250 gr mayonaise
½ citroen
200 gr yoghurt Griekse stijl 10%
2 avocado's
200 gr kipfilet
400 gr zuivelspread naturel (1 bakje)
1 bakje tuinkers
bieslook
peper & zout
3 takjes rozemarijn (decoratie)
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm (ø 24 cm) / bakvorm rechthoek, vershoudfolie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1475177
Homepage ID
2861369
Teller
136
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid