Bereidingswijze
-Neem de sint-jakobsvruchten uit de koelkast.
-Stoof de fijngesneden sjalot op zacht vuur in de olijfolie in een kookpot en voeg na 5 min. de rijst toe en roer tot de korrels glazig worden. Voeg champagne,visfond en saffraan toe. Breng aan de kook, zet het vuur op de laagste stand, dek af en laat 20 min. zacht pruttelen.
-Voeg 20 g boter toe, de plakjes truffel en de geraspte kaas. Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat 2 min. rusten.
Ongeveer 2 min. voor het einde van de kooktijd van de rijst:
- bak de sint-jakobsvruchten 2 min. per kant op hoog vuur in 30 g warme gezouten boter. Niet langer bakken, ze worden dan taai.
-Gebruik een kommetje of een metalen uitsteekring om de risotto op de borden te schikken
-Voeg de sint-jakobsvruchten toe en dien onmiddellijk op.
-Serveer de Parmezaanschilfers apart.
-Stoof de fijngesneden sjalot op zacht vuur in de olijfolie in een kookpot en voeg na 5 min. de rijst toe en roer tot de korrels glazig worden. Voeg champagne,visfond en saffraan toe. Breng aan de kook, zet het vuur op de laagste stand, dek af en laat 20 min. zacht pruttelen.
-Voeg 20 g boter toe, de plakjes truffel en de geraspte kaas. Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat 2 min. rusten.
Ongeveer 2 min. voor het einde van de kooktijd van de rijst:
- bak de sint-jakobsvruchten 2 min. per kant op hoog vuur in 30 g warme gezouten boter. Niet langer bakken, ze worden dan taai.
-Gebruik een kommetje of een metalen uitsteekring om de risotto op de borden te schikken
-Voeg de sint-jakobsvruchten toe en dien onmiddellijk op.
-Serveer de Parmezaanschilfers apart.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Italiaanse klassieker op zijn Spaans, met Franse accenten die ongelooflijk lekker van smaak is De rijst is hier gekookt op Spaanse wijze d.w.z. het vocht wordt in één keer toegevoegd en niet beetje bij beetje zoals in een echt Italiaanse risotto. Deze methode heeft als voordeel dat je 20 min. tijd hebt voor je genodigden!
Ingrediënten
150 g arboriorijst
1 koffielepel zomertruffel in plakjes
19 cl visfond
400 g ultraverse sint-jakobsvruchten
1 sjalot
1/2 dopje saffraanpoeder
20 g parmezaanschilfers
2 eetlepels olijfolie
50 g gezouten boter
20 g geraspte Parmezaanse kaas
zout
25 cl champagne brut (of cava)
1 koffielepel zomertruffel in plakjes
19 cl visfond
400 g ultraverse sint-jakobsvruchten
1 sjalot
1/2 dopje saffraanpoeder
20 g parmezaanschilfers
2 eetlepels olijfolie
50 g gezouten boter
20 g geraspte Parmezaanse kaas
zout
25 cl champagne brut (of cava)
Hulpmiddelen & keukengerei
uitsteekring
Leuke tips
-Ook lekker met langoustines in plaats van sint-jakobsvruchten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475155
Homepage ID
1090993
Teller
33
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid