Bereidingswijze
-Snij de ananas overlangs in 4, schil, verwijder het harde kerndeel en snij in kleine blokjes.
-Doe ze in een stoofpot met de suiker, het limoensap en het gespleten en geschraapte vanillestokje.
-Zet een deksel op de pot, breng zacht aan de kook, neem het deksel weg en laat op een laag vuur gaar stoven in ongeveer 20 minuten.
-Laat lauw worden en voeg de rum toe.
-.
-Doe ze in een stoofpot met de suiker, het limoensap en het gespleten en geschraapte vanillestokje.
-Zet een deksel op de pot, breng zacht aan de kook, neem het deksel weg en laat op een laag vuur gaar stoven in ongeveer 20 minuten.
-Laat lauw worden en voeg de rum toe.
-.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
- Deze compote kan je serveren als nagerecht , je dient deze lauw op met een bol ijs of koud met plattekaas maar ook als bijgerecht bij geroosterde kip, bij eendenborst of bij scampi.
Ingrediënten
1 dikke ananas
1 limoen
100 g ruwe rietsuiker
3 eetlepels rum
1 vanillestokje
1 limoen
100 g ruwe rietsuiker
3 eetlepels rum
1 vanillestokje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1475149
Homepage ID
1090993
Teller
15
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid