Bereidingswijze
Bereidingstijd : 20 min. + 1u45 kooktijd.
-Hak de ui en pel de teentjes knoflook en snijd ze in 2 en fruit alles op een zacht vuurtje in een stoofpot met de olijfolie.
-Breng de varkenswangetjes op smaak met de kruidenmix.
-Bak er de helft van op een hoog vuur, in een grote braadpan met 25 g gesmolten boter, en voeg ze toe in de stoofpot zodra ze mooi goudbruin zijn. Roer de aanbaksels in de braadpan goed los met 3 el cognac en giet de jus ook in de stoofpot. Doe hetzelfde met de andere helft van het vlees.
-Voeg de gemberballetjes en de gembersiroop toe aan de stoofpot, samen met de laurierblaadjes, de tijm, de cider en de kalfsfond. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 1u30 zonder deksel pruttelen.
-Schil de appelen en snijd ze in 8. Voeg ze toe en laat nog ± 15 min. koken, tot de appelen beginnen te smelten.
-Dien warm op, met puree of frietjes.
-Hak de ui en pel de teentjes knoflook en snijd ze in 2 en fruit alles op een zacht vuurtje in een stoofpot met de olijfolie.
-Breng de varkenswangetjes op smaak met de kruidenmix.
-Bak er de helft van op een hoog vuur, in een grote braadpan met 25 g gesmolten boter, en voeg ze toe in de stoofpot zodra ze mooi goudbruin zijn. Roer de aanbaksels in de braadpan goed los met 3 el cognac en giet de jus ook in de stoofpot. Doe hetzelfde met de andere helft van het vlees.
-Voeg de gemberballetjes en de gembersiroop toe aan de stoofpot, samen met de laurierblaadjes, de tijm, de cider en de kalfsfond. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 1u30 zonder deksel pruttelen.
-Schil de appelen en snijd ze in 8. Voeg ze toe en laat nog ± 15 min. koken, tot de appelen beginnen te smelten.
-Dien warm op, met puree of frietjes.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk stoofgerecht uit Normandië, dat feestelijk lekker is. We serveren er frietjes, kroketten of puree bij
Ingrediënten
2 kg varkenswangetjes
1 ui
3 Galia-appelen
3 gekonfijte gemberballetjes + 3 el van hun siroop
50 g boter
1 fles Normandische cider brut (75 cl)
6 eetlepels cognac
2 x 2,2 dl verse witte kalfsfond
2 el olijfolie
2 knoflookteentjes
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
1 zakje grillkruiden Delhaize
1 ui
3 Galia-appelen
3 gekonfijte gemberballetjes + 3 el van hun siroop
50 g boter
1 fles Normandische cider brut (75 cl)
6 eetlepels cognac
2 x 2,2 dl verse witte kalfsfond
2 el olijfolie
2 knoflookteentjes
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
1 zakje grillkruiden Delhaize
Leuke tips
Tip: Geen fan van gember? Vervang hem door 4 el honing of kweeperengelei.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475131
Homepage ID
1090993
Teller
18
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid