Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 min. (+ koeltijd)
-Meng de koffie met de Amaretto in een diep bord. Dompel er de koekjes één voor één in en schik ze achtereenvolgens in coupes (of schalen).
-Klop de eierdooier met de mascarpone en de kastanjecrème tot een gladde room.
-Voeg het heel stijfgeklopte eiwit toe en meng zorgvuldig.
-Schep bovenop de koekjes, dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-Bestrooi net voor het opdienen met chocoladekrullen en stukjes geglaceerde kastanjes. Serveer koel.
-Meng de koffie met de Amaretto in een diep bord. Dompel er de koekjes één voor één in en schik ze achtereenvolgens in coupes (of schalen).
-Klop de eierdooier met de mascarpone en de kastanjecrème tot een gladde room.
-Voeg het heel stijfgeklopte eiwit toe en meng zorgvuldig.
-Schep bovenop de koekjes, dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-Bestrooi net voor het opdienen met chocoladekrullen en stukjes geglaceerde kastanjes. Serveer koel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, lekker en feestelijk nagerecht uit Italië
Ingrediënten
250 g kastanjecrème met vanille
250 g mascarpone
8 “Cuillers” koekjes
50 g mini chocoladekrullen
50 g stukjes geglaceerde kastanjes
1 ei op kamertemperatuur
1 koude kleine espresso
2 eetlepels Amaretto
250 g mascarpone
8 “Cuillers” koekjes
50 g mini chocoladekrullen
50 g stukjes geglaceerde kastanjes
1 ei op kamertemperatuur
1 koude kleine espresso
2 eetlepels Amaretto
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1475129
Homepage ID
1090993
Teller
10
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid