Bereidingswijze
Bereidingstijd: 45 min
-Kruid het vlees met peper en zout.
-Zet een pan op het vuur en laat heet worden. Smelt een lepel boter erin en schroei de everzwijnfilets er rondom in dicht.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Haal het vlees uit de pan en bak de ui er even in op.
-Blus met de porto en laat de alcohol verdampen.
-Voeg de wildfond toe.
-Schil 6 vijgen, snijd in 4 en voeg bij de saus.
-Breng de saus aan de kook en prak de vijgen met een vork. Lepel de vijgenconfituur erbij en laat nog ± 10 min verder pruttelen op een zacht vuurtje.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schik de everzwijnfilets op een schaal, overgiet met de vijgensaus en werk af met enkele partjes resterende verse vijg. Gaar de everzwijnfilets verder in de oven gedurende ± 15 min. Laat nog ± 10 min rusten onder een vel aluminiumfolie alvorens aan te snijden, zodat de vleessappen mooi behouden blijven.
-Schil de bieten, de rapen, de wortelen en de pastinaak en snijd in grove stukken.
- Zet een pot gezouten water met de vergeten groenten op het vuur en breng aan de kook. Kook de groenten beetgaar gedurende 15 min en giet vervolgens af. Zet een pan op het vuur met de resterende boter en bak de vergeten groenten er even in op. Kruid met peper en zout.
-Snijd de everzwijnfilets in plakjes en serveer de vijgensaus en de vergeten groenten erbij.
-Kruid het vlees met peper en zout.
-Zet een pan op het vuur en laat heet worden. Smelt een lepel boter erin en schroei de everzwijnfilets er rondom in dicht.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Haal het vlees uit de pan en bak de ui er even in op.
-Blus met de porto en laat de alcohol verdampen.
-Voeg de wildfond toe.
-Schil 6 vijgen, snijd in 4 en voeg bij de saus.
-Breng de saus aan de kook en prak de vijgen met een vork. Lepel de vijgenconfituur erbij en laat nog ± 10 min verder pruttelen op een zacht vuurtje.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schik de everzwijnfilets op een schaal, overgiet met de vijgensaus en werk af met enkele partjes resterende verse vijg. Gaar de everzwijnfilets verder in de oven gedurende ± 15 min. Laat nog ± 10 min rusten onder een vel aluminiumfolie alvorens aan te snijden, zodat de vleessappen mooi behouden blijven.
-Schil de bieten, de rapen, de wortelen en de pastinaak en snijd in grove stukken.
- Zet een pot gezouten water met de vergeten groenten op het vuur en breng aan de kook. Kook de groenten beetgaar gedurende 15 min en giet vervolgens af. Zet een pan op het vuur met de resterende boter en bak de vergeten groenten er even in op. Kruid met peper en zout.
-Snijd de everzwijnfilets in plakjes en serveer de vijgensaus en de vergeten groenten erbij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk wildgerecht dat makkelijk te bereiden is
Ingrediënten
2 everzwijnfilets van ± 450 g
2 eetlepels boter
1,9 dl wildfond
1,5 dl rode porto
1 eetlepel vijgenconfituur
8 verse vijgen
3 pastinaken
4 gele wortelen
4 raapjes
4 gele bieten
1 ui
peper en zout
2 eetlepels boter
1,9 dl wildfond
1,5 dl rode porto
1 eetlepel vijgenconfituur
8 verse vijgen
3 pastinaken
4 gele wortelen
4 raapjes
4 gele bieten
1 ui
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475105
Homepage ID
1090993
Teller
73
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid