Bereidingswijze
-Fruit de groenten 5 min. in de olie in een grote kookpot op zacht vuur.
-Voeg de grofgehakte knoflookteentjes toe en de in blokjes gesneden aardappel. Meng 2 min., voeg de passata toe, het kruidentuiltje, het verkruimelde bouillonblokje en 70 cl warm water.
-Breng aan de kook, verlaag het vuur, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje en mix goed.
-Doe ondertussen de ongepelde garnalen en 50 cl koud water in een grote steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. met deksel sudderen.
-Laat 5 min. rusten en mix lang en goed. Zet een grote zeef met fijne raster op de kookpot met de soep, giet er een soeplepel gemixte garnalen in en druk er goed op met een lepel om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
-Gooi het overblijfsel weg en doe hetzelfde met de rest van het garnalenmengsel.
-Doe de gepelde grijze garnalen en het citroensap bij de soep, verwarm nog even. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer warm met een beetje room en fijngehakte peterselie.
-Voeg de grofgehakte knoflookteentjes toe en de in blokjes gesneden aardappel. Meng 2 min., voeg de passata toe, het kruidentuiltje, het verkruimelde bouillonblokje en 70 cl warm water.
-Breng aan de kook, verlaag het vuur, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje en mix goed.
-Doe ondertussen de ongepelde garnalen en 50 cl koud water in een grote steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. met deksel sudderen.
-Laat 5 min. rusten en mix lang en goed. Zet een grote zeef met fijne raster op de kookpot met de soep, giet er een soeplepel gemixte garnalen in en druk er goed op met een lepel om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
-Gooi het overblijfsel weg en doe hetzelfde met de rest van het garnalenmengsel.
-Doe de gepelde grijze garnalen en het citroensap bij de soep, verwarm nog even. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer warm met een beetje room en fijngehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere garnaalsoep
Ingrediƫnten
200 g aardappelen
1 peper
300 g soepgroenten
25 cl passata
500 g ongepelde grijze garnalen
2 eetlepels olijfolie
1 kruidentuiltje
2 knoflookteentjes
100 g gepelde grijze garnalen
1 gehakte peterselie
1 eetlepel citroensap
1 bouillonblokje van vis
20 cl verse room
1 peper
300 g soepgroenten
25 cl passata
500 g ongepelde grijze garnalen
2 eetlepels olijfolie
1 kruidentuiltje
2 knoflookteentjes
100 g gepelde grijze garnalen
1 gehakte peterselie
1 eetlepel citroensap
1 bouillonblokje van vis
20 cl verse room
Leuke tips
Kooktip :
Als je de soep op voorhand maakt, voeg dan de gepelde grijze garnalen pas op het laatste moment toe om te vermijden dat ze taai worden.
Als je de soep op voorhand maakt, voeg dan de gepelde grijze garnalen pas op het laatste moment toe om te vermijden dat ze taai worden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1475095
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid