Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. garen
-Pel de grijze garnalen en houd de schalen en de kopjes apart.
-Hak de sjalot en de look fijn. Snijd de wortel en de selder in kleine blokjes.
-Doe 2 eetlepels olijfolie in een pot en bak de schalen en de kopjes van de garnalen op een hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de sjalot en de look toe en laat 3 min. koken. Voeg dan de wortel en de selder toe en laat 5 min. koken. Blus met de cognac en voeg 1,5 l water toe. Voeg het tomatenconcentraat en het kruidentuiltje toe. Zout, peper en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje. Zeef deze bereiding. Giet hiervan 1 l in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
-Meng de boter en de bloem tot er een homogene massa ontstaat. Voeg hier beetje bij beetje al roerend de garnalenbouillon bij.
-Voeg dan de room toe. Houd dit mengsel warm au bain-marie.
-Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten gedurende 2 min. in wat olijfolie. Zout en peper.
-Sauteer de oesterzwammen in olijfolie.
-Meng de saus, de grijze garnalen, de sint-jakobsvruchten en de oesterzwammen voorzichtig.
-Verwarm de oven voor op 180°C en zet de bladerdeeggebakjes op een rooster en warm ze gedurende 8 min. op.
-Zet de gebakjes op een bord en vul ze.
-Pel de grijze garnalen en houd de schalen en de kopjes apart.
-Hak de sjalot en de look fijn. Snijd de wortel en de selder in kleine blokjes.
-Doe 2 eetlepels olijfolie in een pot en bak de schalen en de kopjes van de garnalen op een hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de sjalot en de look toe en laat 3 min. koken. Voeg dan de wortel en de selder toe en laat 5 min. koken. Blus met de cognac en voeg 1,5 l water toe. Voeg het tomatenconcentraat en het kruidentuiltje toe. Zout, peper en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje. Zeef deze bereiding. Giet hiervan 1 l in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.
-Meng de boter en de bloem tot er een homogene massa ontstaat. Voeg hier beetje bij beetje al roerend de garnalenbouillon bij.
-Voeg dan de room toe. Houd dit mengsel warm au bain-marie.
-Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten gedurende 2 min. in wat olijfolie. Zout en peper.
-Sauteer de oesterzwammen in olijfolie.
-Meng de saus, de grijze garnalen, de sint-jakobsvruchten en de oesterzwammen voorzichtig.
-Verwarm de oven voor op 180°C en zet de bladerdeeggebakjes op een rooster en warm ze gedurende 8 min. op.
-Zet de gebakjes op een bord en vul ze.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekker als voor-of hoofdgerecht, waar we dan rijst bij serveren of kroketten
Ingrediënten
1 seldertak
zwarte peper van de molen
1 wortel
zout
4 vidés
8 sint-jakobsvruchten (diepvries)
8 kleine oesterzwammen
1 sjalot
1 teentje knoflook
600 g ongepelde grijze garnalen
1 kruidentuiltje met peterselietakjes, een laurierblad en een takje tijm
1 eetlepel tomatenconcentraat
15 cl cognac
10 cl zure room
60 g boter op kamertemperatuur
60 g bloem
2,5 eetlepels olijfolie
zwarte peper van de molen
1 wortel
zout
4 vidés
8 sint-jakobsvruchten (diepvries)
8 kleine oesterzwammen
1 sjalot
1 teentje knoflook
600 g ongepelde grijze garnalen
1 kruidentuiltje met peterselietakjes, een laurierblad en een takje tijm
1 eetlepel tomatenconcentraat
15 cl cognac
10 cl zure room
60 g boter op kamertemperatuur
60 g bloem
2,5 eetlepels olijfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475051
Homepage ID
1090993
Teller
5
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid