Bereidingswijze
-Schil de groenten en snijd ze in grove julienne.
-Doe de boter in de pan en bak de groenten zachtjes tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
-Leg de eendenfilets met de velkant op het werkblad.
-Kruid het vlees met peper, zout en ras-el-hanout.
-Strooi er de peterselie over.
-Leg hierop de tweede filet, met de velkant naar boven.
-Snijd de twee op elkaar liggende filets in vier en bind ze samen tot tournedos.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Giet de olijfolie in een braadpan.
-Bak de tournedos 2 min. aan elke kant.
-Gril het vel gedurende 1 à 2 minuten.
-Zet ze 8 min. in de oven. Haal ze uit de oven en laat 8 min. rusten.
Serveer de tournedos met de gekonfijte groenten en werk af met peterselie.
-Doe de boter in de pan en bak de groenten zachtjes tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
-Leg de eendenfilets met de velkant op het werkblad.
-Kruid het vlees met peper, zout en ras-el-hanout.
-Strooi er de peterselie over.
-Leg hierop de tweede filet, met de velkant naar boven.
-Snijd de twee op elkaar liggende filets in vier en bind ze samen tot tournedos.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Giet de olijfolie in een braadpan.
-Bak de tournedos 2 min. aan elke kant.
-Gril het vel gedurende 1 à 2 minuten.
-Zet ze 8 min. in de oven. Haal ze uit de oven en laat 8 min. rusten.
Serveer de tournedos met de gekonfijte groenten en werk af met peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker, feestelijk en klaar binnen de 30 minuten !
Ingrediënten
2 grote eendenfilets
3 gele rapen
3 witte rapen
1 koffielepel ras-el-hanout
1 eetlepel gehakte peterselie (diepvries)
40 g boter
2 eetlepels olijfolie
zout
Zwarte peper
3 gele rapen
3 witte rapen
1 koffielepel ras-el-hanout
1 eetlepel gehakte peterselie (diepvries)
40 g boter
2 eetlepels olijfolie
zout
Zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
keukentouw
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475049
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid