Scampipannetje, romige saus met mango en kokosmelk

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/17/2019 - 10:06
Bereidingswijze
-Pel de vooraf ontdooide scampi's, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan (verwijder het darmkanaaltje).
-Snij 1 helft van de mango af en snij in fijne plakjes. Zet opzij. Schil de rest en snij het vruchtvlees in blokjes.

-Klop de chutney los door er geleidelijk aan de kokosmelk bij te voegen. Voeg het sap van de limoen toe, het kerriepoeder en de sambal. Roer goed.
-Verwarm de boter en de olie in een diepe pan en bak er de scampi's en de mangoblokjes in aan op vrij hoog vuur. Wanneer de scampi's roze zijn, voeg dan de saus toe en verwarm langzaam. Laat 2 min. sudderen, breng op smaak met peper en zout.

-Serveer meteen in minipannetjes of kommetjes. Werk af met de mangoplakjes. Bestrooi met de gehakte koriander en dien op met geroosterd naanbrood, in driehoeken gesneden.
Afbeelding
Scampipannetje, romige saus met mango en kokosmelk
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker als feestelijk voor-of hoofdgerecht
Ingrediƫnten
1 mango, niet te rijp
peper
zout
1 klontje boter
1/2 koffielepel sambal
gehakte verse koriander
1 koffielepel kerriepoeder
1 eetlepel arachideolie
50 g mangochutney
20 cl kokosmelk
1 limoen
500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
pitabroodjes
Leuke tips
Kooktip

Verleng de baktijd van de scampi's niet en/of warm ze niet op, want dan worden ze taai en kleiner.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1475033
Homepage ID
1090993
Teller
13
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid