Knolseldersoep met croutons en verse garnalen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/16/2019 - 11:22
Bereidingswijze
-Schil de knolselder en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de aardappel. Snipper de ui en bak glazig in wat boter. Pers er twee teentjes look bij en laat even meebakken.
Voeg de knolselderblokjes en de aardappelblokjes bij de ui en roerbak 3 minuten. Blus met de bouillon en breng aan de kook.
-Doe er een takje rozemarijn bij en laat op een zacht vuur 25 minuten sudderen.

-Snijd het brood in blokjes.
-Pers het resterende teentje look uit en bak even aan in wat boter. Voeg de broodblokjes toe en bak mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
-Haal het takje rozemarijn uit de soep en mix de soep glad.
-Zet het vuur uit en roer er de room onder.
-Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

-Schep de soep in borden en werk af met de lookcroutons, de garnaaltjes en de bieslook. Druppel er nog wat hazelnootolie over.
Afbeelding
Knolseldersoep met croutons en verse garnalen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niets zo lekker dan een kom dampende soep op een koude winterdag! Voor de lekkerste soep gebruik je een wintergroente zoals knolselder. Werk af met grijze garnalen voor een op-en-top Belgisch/Nederlands  gerecht. snelle bereiding en feestelijk lekker
Ingrediënten
1 knolselder
1 grote bloemige aardappel
1 ui
3 teentjes knoflook
2 el fijngesnipperde bieslook
2 sneetjes oud brood
1,2 l groentebouillon
1 takje rozemarijn
200 ml lichte room
hazelnootolie
boter
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1475017
Homepage ID
1090993
Teller
8
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid