Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 160° C.
2 Meng de gesmolten boter onder de verkruimelde koekjes. Schep op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm en duw goed aan. Zet in de koelkast.
3 Mix de roomkaas met de suiker glad. Voeg het ei, de eidooier en de vanille toe en mix goed onder elkaar. Klop er de zure room onder. Verdeel de vulling over de koekjesbodem en zet 45 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
4 Verwarm voor de mousse de helft van de room tot net tegen het kookpunt. Klop de eidooiers los en giet er al kloppend een eetlepel van de hete room onder. Giet dit al kloppend bij de resterende room. Blijf roeren tot het roommengsel begint in te dikken. Haal de pan van het vuur en meng er de verbrokkelde chocolade onder tot alles gesmolten is. Roer er het poedersuiker onder. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer regelmatig zodat er zich geen velletje vormt.
5 Klop de andere helft van de room stijf en spatel voorzichtig onder de afgekoelde chocolademengeling. Verdeel de mousse over de afgekoelde kaastaart en zet in de koelkast.
6 Warm voor de toppng de boter en slagroom op tot de boter gesmolten is en het mengsel begint te pruttelen. Verbrokkel de chocolade in een mengkom. Giet de warme roommengeling over de chocolade en roer tot een glanzend en glad geheel. Roer er de vanille en poedersuiker onder.
7 Giet over de mousse en zet de taart minstens een uur in de koelkast tot alles mooi is opgesteven.
2 Meng de gesmolten boter onder de verkruimelde koekjes. Schep op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm en duw goed aan. Zet in de koelkast.
3 Mix de roomkaas met de suiker glad. Voeg het ei, de eidooier en de vanille toe en mix goed onder elkaar. Klop er de zure room onder. Verdeel de vulling over de koekjesbodem en zet 45 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
4 Verwarm voor de mousse de helft van de room tot net tegen het kookpunt. Klop de eidooiers los en giet er al kloppend een eetlepel van de hete room onder. Giet dit al kloppend bij de resterende room. Blijf roeren tot het roommengsel begint in te dikken. Haal de pan van het vuur en meng er de verbrokkelde chocolade onder tot alles gesmolten is. Roer er het poedersuiker onder. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer regelmatig zodat er zich geen velletje vormt.
5 Klop de andere helft van de room stijf en spatel voorzichtig onder de afgekoelde chocolademengeling. Verdeel de mousse over de afgekoelde kaastaart en zet in de koelkast.
6 Warm voor de toppng de boter en slagroom op tot de boter gesmolten is en het mengsel begint te pruttelen. Verbrokkel de chocolade in een mengkom. Giet de warme roommengeling over de chocolade en roer tot een glanzend en glad geheel. Roer er de vanille en poedersuiker onder.
7 Giet over de mousse en zet de taart minstens een uur in de koelkast tot alles mooi is opgesteven.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het beste van twee werelden: chocolademousse én kaastaart in één!
Ingrediënten
24 koekjes (speculaas)
75 g gesmolten boter
225 g roomkaas (zachte)
100 g suiker
1 ei
1 eidooier
1 tl vanille-extract
220 ml zure room
280 ml slagroom
2 eidooiers
80 g pure chocolade
2 el poedersuiker
80 g pure chocolade
60 g boter
60 ml slagroom
1/2 tl vanille-extract
1 el poedersuiker
75 g gesmolten boter
225 g roomkaas (zachte)
100 g suiker
1 ei
1 eidooier
1 tl vanille-extract
220 ml zure room
280 ml slagroom
2 eidooiers
80 g pure chocolade
2 el poedersuiker
80 g pure chocolade
60 g boter
60 ml slagroom
1/2 tl vanille-extract
1 el poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
1 springvorm
mixer
mixer
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1475011
Homepage ID
1090993
Teller
73
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid