Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 min. + 1 u in de diepvriezer (gembersiroop: 10 min. + 55 min. koken)
Bereid de gembersiroop :
- Schil de gemberwortel en rasp met een grove rasp.
-Zet een pannetje op het vuur met het water en breng aan de kook.
-Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min. pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje.
-Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook.
-Voeg de suiker toe en laat ong. 30 min. inkoken tot de helft op een heel zacht vuur.
-Giet het citroensap erbij, meng en bewaar in een gesteriliseerde bokaal.
-Bewaar op een donkere koele plek.
-Zet een pan op het vuur, laat heel heet worden en voeg de olijfolie toe.
-Bak de zalmfilet enkele seconden op de velkant, draai om en bak nog enkele seconden verder.
-Blus meteen met de sojasaus en de gembersiroop.
-Wikkel de filets in een vel vershoudfolie.
-Draai de eindjes van de folie zo dat het een opgespannen worstje wordt.
-Leg 1 u in de diepvriezer.
-Meng voor de saus de gembersiroop met de sojasaus in een pannetje.
-Voeg de chilipeper toe.
-Besprenkel met enkele druppels limoensap en voeg de sesamzaadjes toe.
-Warm nog even verder op.
-Haal de zalm uit de diepvriezer en verwijder de folie en wentel in de sesamzaadjes zodat de zalm aan alle kanten bedekt is.
-Snijd in fijne plakjes van ongeveer 1 cm dik en schik op een bord.
-Bestrijk met de soja-gembersaus.
-Snijd fijne partjes van de limoen en serveer deze bij de tataki.
-Werk af met enkele takjes koriander.
Bereid de gembersiroop :
- Schil de gemberwortel en rasp met een grove rasp.
-Zet een pannetje op het vuur met het water en breng aan de kook.
-Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min. pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje.
-Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook.
-Voeg de suiker toe en laat ong. 30 min. inkoken tot de helft op een heel zacht vuur.
-Giet het citroensap erbij, meng en bewaar in een gesteriliseerde bokaal.
-Bewaar op een donkere koele plek.
-Zet een pan op het vuur, laat heel heet worden en voeg de olijfolie toe.
-Bak de zalmfilet enkele seconden op de velkant, draai om en bak nog enkele seconden verder.
-Blus meteen met de sojasaus en de gembersiroop.
-Wikkel de filets in een vel vershoudfolie.
-Draai de eindjes van de folie zo dat het een opgespannen worstje wordt.
-Leg 1 u in de diepvriezer.
-Meng voor de saus de gembersiroop met de sojasaus in een pannetje.
-Voeg de chilipeper toe.
-Besprenkel met enkele druppels limoensap en voeg de sesamzaadjes toe.
-Warm nog even verder op.
-Haal de zalm uit de diepvriezer en verwijder de folie en wentel in de sesamzaadjes zodat de zalm aan alle kanten bedekt is.
-Snijd in fijne plakjes van ongeveer 1 cm dik en schik op een bord.
-Bestrijk met de soja-gembersaus.
-Snijd fijne partjes van de limoen en serveer deze bij de tataki.
-Werk af met enkele takjes koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Japanse klassieker, makkelijk en super lekker
Ingrediënten
600 g zalmfilet zonder vel
400 g rietsuiker
1/2 limoen (het sap)
100 g gemberwortel
1 mespunt verse gesnipperde chilipeper
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels zelfgemaakte gembersiroop ( zie recept op deze site)
2 eetlepels sesamzaad (voor de saus)
enkele takjes koriander
1/2 limoen
3 dl water
400 g rietsuiker
1/2 limoen (het sap)
100 g gemberwortel
1 mespunt verse gesnipperde chilipeper
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels zelfgemaakte gembersiroop ( zie recept op deze site)
2 eetlepels sesamzaad (voor de saus)
enkele takjes koriander
1/2 limoen
3 dl water
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474995
Homepage ID
1090993
Teller
318
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid