Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 min. + 5 min. kooktijd + 8u koeltijd
-Laat de boter in een stoofpan smelten, bestuif met 100 g bloem en meng 2 min op een zacht vuurtje. Giet er geleidelijk aan en al roerend met de garde, de melk bij. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min op een zacht vuurtje inkoken. Kruid met zout en peper.
-Haal de pan van het vuur, voeg de kaas toe en meng goed.
-Voeg dan de fijngesnipperde truffelcarpaccio toe, met wat olie uit het potje.
-Voeg de eidooier toe en meng grondig.
-Breng verder op smaak.
-Bekleed een grote rechthoekige schaal met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Dek af en zet minsten 6 u in de koelkast.
-Vorm balletjes en haal ze door de bloem, vervolgens door de opgeklopte en gekruide eieren en, ten slotte, door het paneermeel.
-Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
-Dompel de kroketjes in kleine hoeveelheden in de hete frituurolie (180°C) tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak pas een nieuwe reeks kroketjes wanneer de olie weer een temperatuur van 180°C heeft bereikt.
-Serveer bij het aperitief.
-Ook super lekker als voorgerecht, met een slaatje.
-Laat de boter in een stoofpan smelten, bestuif met 100 g bloem en meng 2 min op een zacht vuurtje. Giet er geleidelijk aan en al roerend met de garde, de melk bij. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min op een zacht vuurtje inkoken. Kruid met zout en peper.
-Haal de pan van het vuur, voeg de kaas toe en meng goed.
-Voeg dan de fijngesnipperde truffelcarpaccio toe, met wat olie uit het potje.
-Voeg de eidooier toe en meng grondig.
-Breng verder op smaak.
-Bekleed een grote rechthoekige schaal met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Dek af en zet minsten 6 u in de koelkast.
-Vorm balletjes en haal ze door de bloem, vervolgens door de opgeklopte en gekruide eieren en, ten slotte, door het paneermeel.
-Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
-Dompel de kroketjes in kleine hoeveelheden in de hete frituurolie (180°C) tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak pas een nieuwe reeks kroketjes wanneer de olie weer een temperatuur van 180°C heeft bereikt.
-Serveer bij het aperitief.
-Ook super lekker als voorgerecht, met een slaatje.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het begin van een feestelijk diner start met deze aperitiefballetjes die je van te voor kan bereiden
Ingrediënten
2 eieren
1 eidooier
130 g gemalen gruyère
3,3 dl melk
200 g bloem
100 g paneermeel
65 g boter
peper en zout
frituurolie
15 g carpaccio van zomertruffels (Taste Of Inspirations)
1 eidooier
130 g gemalen gruyère
3,3 dl melk
200 g bloem
100 g paneermeel
65 g boter
peper en zout
frituurolie
15 g carpaccio van zomertruffels (Taste Of Inspirations)
Hulpmiddelen & keukengerei
rechthoekige schaal
Leuke tips
Maak de kroketten liefst een dag op voorhand klaar, zo zijn ze goed stevig wanneer je ze in de olie dompelt en zullen ze niet openbarsten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1474993
Homepage ID
1090993
Teller
8
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid