Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 min + 30 min kooktijd (+ 2 u koeltijd)
-Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd ze in stukken.
- Kook ze 20 min. in kokend water en giet ze af en plet ze tot een puree.
-Zet de pot terug op het vuur en laat de puree een beetje drogen.
-Voeg de boter, de nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed.
-Doe de bereiding in een spuitzak met een gladde spuitmond, vorm lange worsten op een plank. Laat ze minstens 1 u in de koelkast rusten.
-Snijd elke worst in stukken van 6 cm.
-Haal de staafjes door de bloem, schud ze voorzichtig en haal ze dan door de losgeklopte en gekruide eieren.
-Haal ze vervolgens door het paneermeel.
-Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
Bak de kroketten goudbruin in de hete olie, op 170°C.
Serveer bij rood vlees of vis.
-Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd ze in stukken.
- Kook ze 20 min. in kokend water en giet ze af en plet ze tot een puree.
-Zet de pot terug op het vuur en laat de puree een beetje drogen.
-Voeg de boter, de nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed.
-Doe de bereiding in een spuitzak met een gladde spuitmond, vorm lange worsten op een plank. Laat ze minstens 1 u in de koelkast rusten.
-Snijd elke worst in stukken van 6 cm.
-Haal de staafjes door de bloem, schud ze voorzichtig en haal ze dan door de losgeklopte en gekruide eieren.
-Haal ze vervolgens door het paneermeel.
-Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
Bak de kroketten goudbruin in de hete olie, op 170°C.
Serveer bij rood vlees of vis.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Huisgemaakte feestelijke kroketjes, net iets anders die je ruim van te voor kan bereiden
Ingrediënten
2 eieren
300 g pastinaken
600 g bloemige aardappelen
100 g bloem
200 g paneermeel
100 g boter
1 snuifje nootmuskaat
peper en zout
frituurolie
300 g pastinaken
600 g bloemige aardappelen
100 g bloem
200 g paneermeel
100 g boter
1 snuifje nootmuskaat
peper en zout
frituurolie
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak met gladde spuitmond
Leuke tips
Voor extra feestelijke kroketten vervang je 1/3 van het paneermeel door fijngestampte amandelschilfers.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1474991
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid