Bereidingswijze
-Snipper het citroengras, de knoflook, de sjalot en de gember fijn.
-Verwijder de pitten van het Spaanse pepertje en snipper eveneens fijn.
-Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en stoof even aan.
-Voeg het water toe, de groentebouillon en de sojasaus.
-Laat de bouillon ongeveer 15 min zachtjes koken.
-Halveer de baby-maïs en de sluimererwten en blancheer samen met de groene Thaise asperges in een pot kokend water.
-Spoel de radijzen en snijd ze in fijne plakjes. Snipper ook de lenteuitjes fijn.
-Voeg alle groenten samen in een soepterrine en voeg de sojascheuten en de gesnipperde koriander toe.
-Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en voeg toe aan de groenten.
-Zeef nu de bouillon en laat er de sint-jakobsnoten gedurende 10 min in pocheren.
-Giet nu de hete bouillon samen met de sint-jakobsnoten over de groenten en noedels in de soepterrine en serveer warm.
-Verwijder de pitten van het Spaanse pepertje en snipper eveneens fijn.
-Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en stoof even aan.
-Voeg het water toe, de groentebouillon en de sojasaus.
-Laat de bouillon ongeveer 15 min zachtjes koken.
-Halveer de baby-maïs en de sluimererwten en blancheer samen met de groene Thaise asperges in een pot kokend water.
-Spoel de radijzen en snijd ze in fijne plakjes. Snipper ook de lenteuitjes fijn.
-Voeg alle groenten samen in een soepterrine en voeg de sojascheuten en de gesnipperde koriander toe.
-Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en voeg toe aan de groenten.
-Zeef nu de bouillon en laat er de sint-jakobsnoten gedurende 10 min in pocheren.
-Giet nu de hete bouillon samen met de sint-jakobsnoten over de groenten en noedels in de soepterrine en serveer warm.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht uit het verre Oosten
Ingrediënten
12 sint-jakobsnoten
80 g rijstnoedels
1 teentje knoflook
1 blokje groentebouillon
1 l water
1 sjalot
1 rode Spaanse peper
3 kaffirblaadjes
3 cm gember
6 stengels citroengras
125 g baby-maïs
1 eetlepel sojasaus
100 g sojascheuten
3 lente-uitjes
1 doosje Thaise aspergepunten
8 radijzen
1 bussel koriander
1 eetlepel olijfolie
80 g rijstnoedels
1 teentje knoflook
1 blokje groentebouillon
1 l water
1 sjalot
1 rode Spaanse peper
3 kaffirblaadjes
3 cm gember
6 stengels citroengras
125 g baby-maïs
1 eetlepel sojasaus
100 g sojascheuten
3 lente-uitjes
1 doosje Thaise aspergepunten
8 radijzen
1 bussel koriander
1 eetlepel olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1474989
Homepage ID
1090993
Teller
3
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid