Oosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/15/2019 - 10:03
Bereidingswijze
-Snipper het citroengras, de knoflook, de sjalot en de gember fijn.
-Verwijder de pitten van het Spaanse pepertje en snipper eveneens fijn.
-Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en stoof even aan.
-Voeg het water toe, de groentebouillon en de sojasaus.
-Laat de bouillon ongeveer 15 min zachtjes koken.

-Halveer de baby-maïs en de sluimererwten en blancheer samen met de groene Thaise asperges in een pot kokend water.
-Spoel de radijzen en snijd ze in fijne plakjes. Snipper ook de lenteuitjes fijn.
-Voeg alle groenten samen in een soepterrine en voeg de sojascheuten en de gesnipperde koriander toe.

-Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en voeg toe aan de groenten.
-Zeef nu de bouillon en laat er de sint-jakobsnoten gedurende 10 min in pocheren.
-Giet nu de hete bouillon samen met de sint-jakobsnoten over de groenten en noedels in de soepterrine en serveer warm.
Afbeelding
Oosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht uit het verre Oosten
Ingrediënten
12 sint-jakobsnoten
80 g rijstnoedels
1 teentje knoflook
1 blokje groentebouillon
1 l water
1 sjalot
1 rode Spaanse peper
3 kaffirblaadjes
3 cm gember
6 stengels citroengras
125 g baby-maïs
1 eetlepel sojasaus
100 g sojascheuten
3 lente-uitjes
1 doosje Thaise aspergepunten
8 radijzen
1 bussel koriander
1 eetlepel olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1474989
Homepage ID
1090993
Teller
3
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid