Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/15/2019 - 09:57
Bereidingswijze
-Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat kort drogen op een zacht vuur. Draai de aardappelen door een passe-vit en roer er de melk, een lepel boter en het ei door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng nogmaals.
-Het kant-en-klare varkenshammetje is klaar voor gebruik, het hoeft enkel opgewarmd te worden. Verwarm hiervoor de oven voor op 180°C. Schik de hammetjes in een ovenschotel en dek af. Warm de hammetjes op gedurende 20 min. in de voorverwarmde oven.

-Pel de sjalot en snipper fijn en zet een pan op het vuur met wat boter en bak de ui er even in op.
-Blus met de Cognac en laat de alcohol verdampen.
-Giet vervolgens de bruine fond en de room erbij.
-Lepel de Luikse stroop erbij en laat inkoken tot de gewenste dikte.

-Pers de sinaasappel en meng met de suiker en laat kort inkoken en voeg er de veenbessen en de kruidnagels bij. Laat verder pruttelen op een zacht vuur tot je een confituur verkrijgt.

-Serveer de hammetjes met de puree, de Cognacsaus en de veenbessen.
Afbeelding
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk varlkenshammetje dat super lekker smaakt bij elke gelegendheid 
Ingrediënten
4 varkenshammetjes kant-en-klaar Delhaize
2,5 dl bruine fond
1 eetlepel Luikse stroop
2 eetlepels suiker
1 scheutje cognac
2 eetlepels boter
2 dl room
1 ei
1 dl melk
1 kruidnagel
1 snuifje nootmuskaat
340 g verse veenbessen
1 sinaasappel (het sap)
1 sjalot
1 kg aardappelen (bloemig)
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1474987
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid