Gevulde flespompoen met cranberry's en walnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/14/2019 - 11:19
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verwijder de zaadjes en draden uit de pompoenen met een lepel. Smeer de binnenkant van de pompoenen in met olijfolie, peper en zout. Leg ze met de binnenkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 40 minuten. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Rooster deze na 10 minuten een half uur mee met de pompoenen.
2. Kook ondertussen de rijst met het bouillonblokje.
3. Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit de knoflook en bak de walnoten en verse rozemarijn vijf minuten mee. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe en bak nog drie minuten.
4. Leg de geroosterde paprika's in een bakje en dek deze af met vershoudfolie. Zet tien minuten apart. Je kunt de schilletjes vervolgens heel makkelijk verwijderen. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
5. Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de geroosterde pompoenen, maar laat zo'n 2-3 centimeter zitten.
6. Meng het vruchtvlees van de pompoenen, de geroosterde paprika, de cranberry's en abrikozen door het rijstmengsel. Hak een handje verse peterselie en roer dit ook door het mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
7. Vul de gehalveerde pompoenen met het mengsel. Zet de temperatuur van de oven op 180 ˚C en rooster de gevulde pompoenen nog 15 minuten. Serveer met wat extra verse peterselie.
Afbeelding
Gevulde flespompoen met cranberry's en walnoten
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het toppunt van feestelijkheid: deze heerlijke gevulde flespompoenen! Vul de pompoen met meergranenrijst, paprika en walnoten. Een voedzaam, plantaardig en feestelijk gerecht,  zo kan het ook! De gedroogde cranberry's en abrikozen geven een zoete smaak aan het geheel. Je gasten zullen zeker verrast zijn door dit prachtige gerecht!

Meer plantaardige recept- en productinspiratie? Kijk op Zokanhetook.nu.
Ingrediënten
2 flespompoenen, gehalveerd in de lengte
150 gram meergranenrijst
1 bouillonblokje
2 paprika's
3 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gram gedroogde cranberry's
50 gram gedroogde abrikozen, gehakt
100 gram walnoten, gehakt
1 theelepel verse rozemarijn, gehakt
verse peterselie
olijfolie
zout en peper
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1474967
Homepage ID
2858321
Teller
31
Bron
Zo kan het ook
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
zokanhetook
Gelegenheid