Bereidingswijze
1. Laat de saté prikkers in water weken.
2. Doe twee eetlepels olijfolie in een kom.
3. Snijd de bieslook en knoflook fijn en voeg dit bij de olie.
4. Rits de tijm van de steeltjes en voeg toe aan het mengsel.
5. Voeg de champignons toe aan de marinade en schep ze goed om. Hoe langer je de champignons in de olie laat staan hoe meer smaak ze opnemen.
6. Schep vervolgens ook de stukken ui in de marinade en zorg er voor dat het mengsel goed verdeeld is.
7. Rijg de champignons en ui om en om aan een saté prikker en serveer op een schaal.
8. Leg de spiesjes op de gourmetplaat en bak in ong. 6 á 8 minuten gaar.
2. Doe twee eetlepels olijfolie in een kom.
3. Snijd de bieslook en knoflook fijn en voeg dit bij de olie.
4. Rits de tijm van de steeltjes en voeg toe aan het mengsel.
5. Voeg de champignons toe aan de marinade en schep ze goed om. Hoe langer je de champignons in de olie laat staan hoe meer smaak ze opnemen.
6. Schep vervolgens ook de stukken ui in de marinade en zorg er voor dat het mengsel goed verdeeld is.
7. Rijg de champignons en ui om en om aan een saté prikker en serveer op een schaal.
8. Leg de spiesjes op de gourmetplaat en bak in ong. 6 á 8 minuten gaar.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gourmetten wordt vaak bestempeld als ouderwets. Met deze heerlijke gemarineerde spiesjes met champignon en uit maak je het toch net even wat anders. Combineer de gemarineerde spiesjes met bijvoorbeeld een stukje biefstuk of varkenshaas, smakelijk!
Ingrediënten
1 bakje kleine tot middelgrote kastanje champignons
2 rode uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
Verse bieslook
Verse tijm
2 rode uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
Verse bieslook
Verse tijm
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, kom, lepel, gourmetstel, satéprikkers
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1474819
Homepage ID
2263604
Teller
149
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid