Steak tartare van Ron Gastrobar

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/31/2019 - 11:55
Bereidingswijze
Snijd het vlees met een scherp mes in kleine stukjes, je kunt af en toe ook een beetje hakken met je mes. We kiezen voor snijden ipv de hakmolen omdat je op deze manier meer structuur van het vlees houdt.
Meng de garnituren en sauzen door het vlees, proef en breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel naar smaak nog extra ingrediënten toe.
Gebruik een uitsteekring om het bord op te maken. Druk het vlees een beetje aan en laat bovenop in het midden een klein kuiltje. Hier plaats je het eigeel.
Afbeelding
Steak tartare van Ron Gastrobar
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
alles staat of valt met de kwaliteit van je ingredienten want de bereiding is super simpel.
zorg wel dat alles klaar staat voor je gaat beginnen , 
echt onwijs lekker en alsof je in frankrijk in de bistro zit.
Ingrediënten
300 gram kogelbiefstuk ( ik had ossenhaas )
3 tl peterselie, fijngehakt
3 tl bieslook, fijngehakt
3 tl sjalot, fijngehakt
3 tl kappertjes, fijngehakt
3 tl cornichons, fijngehakt
3 tl olijfolie
1,5 el tabasco ( begin met een 1/2e el. en proef , 1,5 el is voor velen veel te heet )
1,5 el worcestersaus
3 tl ketchup
3 tl mosterd
peper
zout
1 eigeel
optioneel: stukjes stokbrood of frietjes
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
uit steekring
scherp mes/snijplank
Leuke tips
dit is 1 grote portie , je kunt het makkelijk verdubbelen voor meerdere personen .
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1474771
Homepage ID
2289241
Teller
693
Bron
francescakookt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hans3333
Gelegenheid