Bereidingswijze
1. Meng in de keuken boter, peterselie, dille, panko, knoflook, citroenrasp, peper en zout in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad mengsel.
2. Smeer het botermengsel uit op een stuk bakpapier tot een laag van circa 3 millimeter dikte en laat opstijven in de koelkast.
3. Snijd botermengsel in 8 stukjes die mooi op kabeljauwmootjes passen, leg ze op kabeljauw en zet tot gebruik in de koelkast.
4. Verhit aan tafel per kabeljauwmootje een gourmetpannetje met een drupje olijfolie.
5. Bak kabeljauw met de schone kant naar beneden circa 5 minuten op de plaat tot de vis iets is aangebakken.
6. Zet het pannetje circa 5 minuten onder de grill om verder te garen en het korstje te laten kleuren.
2. Smeer het botermengsel uit op een stuk bakpapier tot een laag van circa 3 millimeter dikte en laat opstijven in de koelkast.
3. Snijd botermengsel in 8 stukjes die mooi op kabeljauwmootjes passen, leg ze op kabeljauw en zet tot gebruik in de koelkast.
4. Verhit aan tafel per kabeljauwmootje een gourmetpannetje met een drupje olijfolie.
5. Bak kabeljauw met de schone kant naar beneden circa 5 minuten op de plaat tot de vis iets is aangebakken.
6. Zet het pannetje circa 5 minuten onder de grill om verder te garen en het korstje te laten kleuren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit heerlijke recept voor kabeljauw met een krokant korstje is perfect om te maken tijdens het gourmetten. Je maakt van tevoren een botermengsel marinade. De kabeljauw bak je tijdens het gourmetten op de plaat waarna je de botermarinade toevoegt en de kabeljauw in het pannetje onder de grill zet voor een krokant korstje.
Ingrediënten
100 g boter, op kamertemperatuur
25 g peterselie
25 g dille
30 g panko (Japans broodkruim)
1 teentje knoflook, gepeld
½ citroen, geraspte schil
versgemalen zwarte peper en zout
8 mootjes kabeljauw à 40 g
olijfolie
25 g peterselie
25 g dille
30 g panko (Japans broodkruim)
1 teentje knoflook, gepeld
½ citroen, geraspte schil
versgemalen zwarte peper en zout
8 mootjes kabeljauw à 40 g
olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
kleine keukenmachine of staafmixer met bakje, bakpapier, gourmetset, snijplank, mes
Leuke tips
Lekker met bleekselderij-appelsalade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474551
Homepage ID
2263604
Teller
117
Bron
Recept uit Gourmetpret met Danny
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid