Gourmetrecept sticky fingers chicken wings

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/17/2019 - 11:25
Bereidingswijze
1. Doe in de keuken kippenvleugeltjes in een kleine pan.
2. Voeg honing, hoisinsaus, mosterd, chilivlokken en zoete sojasaus toe.
3. Breng op matig vuur met deksel erop aan de kook. Roer regelmatig rustig door.
4. Zet het vuur laag en laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen.
5. Neem deksel van de pan en laat verder inkoken tot de saus plakt. Roer regelmatig door.
6. Laat kippenvleugeltjes als ze gaar zijn in de saus afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
7. Warm aan tafel de vleugeltjes op in de pannetjes, met wat extra aanhangende saus. Zet ze eventueel onder de grillplaat om wat krokant te worden.
8. Bestrooi met ringetjes bosui.
Afbeelding
Gourmetrecept sticky fingers chicken wings
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hmm! Chickenwings zijn altijd lekker en je kunt ze natuurlijk ook heel goed bereiden tijdens het gourmetten. Zorg wel dat de kippenvleugeltjes al gegaard zijn, dan hoef je ze tijdens het gourmetten alleen nog maar op te warmen. Deze Aziatische variant zijn sticky dankzij de marinade van honing, hoisinsaus en zoete sojasaus.
Ingrediënten
8 kippenvleugeltjes
5 el honing
3 el hoisinsaus
1 el mosterd
¼ tl chilivlokken
4 el zoete sojasaus
bosui, in ringetjes
Hulpmiddelen & keukengerei
gourmetset, pan, snijplank, mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1474547
Homepage ID
2263604
Teller
491
Bron
Recept uit Gourmetpret met Danny
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Smulweb
Gelegenheid