EEND MET GELE CURRY

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/17/2019 - 10:21
Bereidingswijze
-Meng alle ingrediƫnten voor de marinade.
-Leg de stukken eend in een grote kom en schenk er de marinade over. Laat 1 uur marineren.

-Bak de stengels citroengras met de knoflook kort aan in olie. Voeg hierbij het vlees en bak goudbruin. Doe er de aardappelen en wortelen bij. Breng op smaak met gele currypoeder, 1 eetlepel vissaus en zeezout.
-Overgiet met een halve liter water en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur zodra het kookt en laat 45 minuten afgedekt stoven.

-Doe er na 45 minuten en als het vlees gaar is, de zoete aardappel bij. Laat 15 minuten gaar koken.
-Voeg er de kokosmelk, de resterende vissaus en de rietsuiker bij.
-Laat nog enkele minuten pruttelen.
-Werk af met korriander.
Afbeelding
EEND MET GELE CURRY
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk Aziatisch gerecht, met krokante eend in een frisse marinade. Daarbij komen een heleboel groenten, pittige curry en kokosmelk. We laten eerst de eens minstens 1 uur marineren
Ingrediƫnten
1 eend, in grove stukken gesneden ( vraag het aan de poelier)
2 aardappelen, grof gesneden
1 zoete aardappel, grof gesneden
2 wortelen, grof gesneden
6 teentjes knoflook, geperst
4 stengels citroengras, grof gehakt
2 el vissaus
200 ml kokosmelk
1 kl rietsuiker
1 el olie, plantaardig
4 takjes koriander, grof gehakt
1 el currypoeder, gele
snufje zeezout
Voor de marinade
2 lente-uitjes, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 stengels citroengras, fijngehakt
2 el vissaus
1 kl zeezout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1474533
Homepage ID
1090993
Teller
45
Bron
15G
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid