Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Mix 120 gr roomboter met 100 gr bruine basterdsuiker tot een romig mengsel.
3. Voeg 1 ei toe en mix tot het volledig is opgenomen.
4. Voeg 125 ml melk, 150 gr keukenstroop en 1 tl vanille extract toe en mix tot een beslag. Het zal geen glad beslag worden maar dat is niet erg.
5. Pak een beslagkom en voeg 175 gr bloem, ½ tl bakpoeder, ½ tl baking soda en 3 tl koek- en speculaaskruiden toe.
6. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten met de mixer tot het net is opgenomen.
7. Pak een muffinbakvorm en vul met papieren cupcakevormpjes.
8. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten af.
9. Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je de frosting erop spuit.
10. Maak ondertussen de roomkaas frosting.
11. Mix 75 gr roomboter met 200 gr roomkaas tot een romig beslag.
12. Voeg in delen 100 gr poedersuiker en 1 tl kaneel toe. Je roomkaas frosting is klaar!
13. Spuit de roomkaas frosting op de afgekoelde cupcakes en maak af met karamelsaus.
14. Serveer de cupcakes met leuke Kerstdecoraties.
2. Mix 120 gr roomboter met 100 gr bruine basterdsuiker tot een romig mengsel.
3. Voeg 1 ei toe en mix tot het volledig is opgenomen.
4. Voeg 125 ml melk, 150 gr keukenstroop en 1 tl vanille extract toe en mix tot een beslag. Het zal geen glad beslag worden maar dat is niet erg.
5. Pak een beslagkom en voeg 175 gr bloem, ½ tl bakpoeder, ½ tl baking soda en 3 tl koek- en speculaaskruiden toe.
6. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten met de mixer tot het net is opgenomen.
7. Pak een muffinbakvorm en vul met papieren cupcakevormpjes.
8. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten af.
9. Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je de frosting erop spuit.
10. Maak ondertussen de roomkaas frosting.
11. Mix 75 gr roomboter met 200 gr roomkaas tot een romig beslag.
12. Voeg in delen 100 gr poedersuiker en 1 tl kaneel toe. Je roomkaas frosting is klaar!
13. Spuit de roomkaas frosting op de afgekoelde cupcakes en maak af met karamelsaus.
14. Serveer de cupcakes met leuke Kerstdecoraties.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gingerbread cupcakes met roomkaasfrosting, Amerikaanser kan het niet. In Amerika is Kerst niet compleet zonder gingerbread cookies, en deze cupcakes zijn daarop gebaseerd. In Nederland kennen we de koek- en speculaaskruiden, die zijn perfect te gebruiken in deze kerstcupcakes. Serveer de cupcakes met een roomkaasfrosting, karamel saus en leuke decoratie.
Ingrediënten
Gingerbread cupcakes:
120 gr roomboter, op kamertemperatuur
100 gr bruine basterdsuiker
1 ei
125 ml melk
150 gr keukenstroop
1 tl vanille extract
175 gr bloem
½ tl bakpoeder
½ tl baking soda
½ tl zout
3 tl koek- en speculaaskruiden
Roomkaas frosting:
200 gr roomkaas
75 gr roomboter (kamertemperatuur)
100 gr poedersuiker
1 tl kaneel
Topping:
Karamel dessertsaus
120 gr roomboter, op kamertemperatuur
100 gr bruine basterdsuiker
1 ei
125 ml melk
150 gr keukenstroop
1 tl vanille extract
175 gr bloem
½ tl bakpoeder
½ tl baking soda
½ tl zout
3 tl koek- en speculaaskruiden
Roomkaas frosting:
200 gr roomkaas
75 gr roomboter (kamertemperatuur)
100 gr poedersuiker
1 tl kaneel
Topping:
Karamel dessertsaus
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, muffinbakvorm, cupcakevormpjes, spuitzak met spuitmondje, beslagkom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1474113
Homepage ID
2792307
Teller
281
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid