Bereidingswijze
-kruid de bout met peper en grof zeezout en schroei het lamsvlees rondom dicht in hete boter.
-Snipper intussen voor de persillade de look, de platte peterselie en de munt zeer fijn.
-Hak de amandelen en doe ze bij de look en de kruiden. Meng er de parmezaan door die voor de binding van de korst zal zorgen.
-Leg de bout op een ovenplaat en giet er het braadvocht over. Druk de persillade goed aan op de bovenzijde van het vlees. Druppel er wat olijfolie over tegen het verbranden.
-Bak de bout 1 uur in een oven op 170°C.
-Breng voor de gratin de room en de melk aan de kook met het ongesneden teentje look, gekruid met peper, zout en nootmuskaat.
-Schaaf intussen de geschilde aardappelen en raapjes in dunne plakjes.
-Schik de aardappelen en de raapjes in een beboterde ovenschotel.
-Strijk ergens halverwege de laagjes de mierikswortelpasta uit.
-Verwijder de look en giet het hete roommengsel over de groenten. Strooi er de kaas over en zet zo'n 30 tot 40 minuten in de oven bij het vlees.
-Snijd de kool in julienne en blancheer in gezouten kokend water. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
-Kook de room in met peper, zout en nootmuskaat en warm er de kool terug in op.
-Laat het vlees 10 minuten rusten voor je het aansnijdt. Serveer met de gratin en de kool.
-Snipper intussen voor de persillade de look, de platte peterselie en de munt zeer fijn.
-Hak de amandelen en doe ze bij de look en de kruiden. Meng er de parmezaan door die voor de binding van de korst zal zorgen.
-Leg de bout op een ovenplaat en giet er het braadvocht over. Druk de persillade goed aan op de bovenzijde van het vlees. Druppel er wat olijfolie over tegen het verbranden.
-Bak de bout 1 uur in een oven op 170°C.
-Breng voor de gratin de room en de melk aan de kook met het ongesneden teentje look, gekruid met peper, zout en nootmuskaat.
-Schaaf intussen de geschilde aardappelen en raapjes in dunne plakjes.
-Schik de aardappelen en de raapjes in een beboterde ovenschotel.
-Strijk ergens halverwege de laagjes de mierikswortelpasta uit.
-Verwijder de look en giet het hete roommengsel over de groenten. Strooi er de kaas over en zet zo'n 30 tot 40 minuten in de oven bij het vlees.
-Snijd de kool in julienne en blancheer in gezouten kokend water. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
-Kook de room in met peper, zout en nootmuskaat en warm er de kool terug in op.
-Laat het vlees 10 minuten rusten voor je het aansnijdt. Serveer met de gratin en de kool.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker lamsvlees in een persillade met een gratin van raapjes is top !
Ingrediënten
1 lamsbout ("Pastorale"= Vlaams keurmerk)
2 teentjes knoflook
enkele takjes platte peterselie
enkele blaadjes verse munt
4 eetlepels geschaafde amandelen
50 g gemalen kaas
1/2 witte kool
1 dl room
boter
olijfolie
grof zeezout
nootmuskaat
peper en zout
voor de gratin :
4 grote zachtkokende aardappelen
1 botje rapen
1 eetlepel mierikswortelpasta
2 dl melk
2 dl room
1 teentje knoflook
100 g gemalen kaas
nootmuskaat
peper en zout
2 teentjes knoflook
enkele takjes platte peterselie
enkele blaadjes verse munt
4 eetlepels geschaafde amandelen
50 g gemalen kaas
1/2 witte kool
1 dl room
boter
olijfolie
grof zeezout
nootmuskaat
peper en zout
voor de gratin :
4 grote zachtkokende aardappelen
1 botje rapen
1 eetlepel mierikswortelpasta
2 dl melk
2 dl room
1 teentje knoflook
100 g gemalen kaas
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1474053
Homepage ID
1090993
Teller
34
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid