Witlofsoepje met roquefort en kervel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/29/2019 - 17:13
Bereidingswijze
Fruit de ui, knoflook en schoongemaakte witlof in boter zacht gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 30 minuten trekken.
Pureer de soep en wrijf deze door een fijne zeef. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de soep over vier voorverwarm­de kopjes en garneer met blokjes roquefort­ kaas en takjes kervel.
Afbeelding
Witlofsoepje met roquefort en kervel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Witlofsoepje met rouqefort en kervel
Ingrediënten
1,5 kg witlof
Kwart bos kervel
1 ui, fijngesneden
50 g roquefort in blokjes
1 teentje knoflook, fijngewreven
3 dl gevogelte bouillon
nootmuskaat
boter
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1474039
Homepage ID
853758
Teller
94
Bron
Keurslager
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
paula_bijl
Gelegenheid