Kaasfondue met 'Kazen van bij ons'

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/29/2019 - 10:54
Bereidingswijze
-Strijk een fonduepan of zware pan in met een geplet teentje look.
-Prak de schimmelkaas in de pan met een vork op een zacht vuurtje. Rasp de harde kazen en meng onder de schimmelkaas.
-Voeg de witte wijn of bier toe, ongeveer 1/3 van je kaashoeveelheid.
-Bind de massa samen met het zetmeel, maïzena. Leng deze eerst aan in een kleine hoeveelheid water.
-Warm de kaas goed op en blijf roeren.
-Kruid af met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak.
Afbeelding
Kaasfondue met 'Kazen van bij ons'
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor kaasfondue gebruik je 200 gram kaas per persoon. In dit recept zorgt de Nazarethkaas met zijn goede smelteigenschap voor de basis van de fondue. Een zachte roomkaas geeft het wat diepte. Als je liever geen pittige kaas toevoegt, gebruik dan 300 gram van elk. Voor 600 gram kaas heb je steeds 3 dl vocht nodig.
Ingrediënten
100 g Nazareth
50 g Oud Brugge of Brokkeloud Roeselare
50 g Pas de Bleu, schimmelkaas
een scheutje droge witte wijn of tarwebier
1 teentje look
1 el maizena
nootmuskaat
peper en zout
1 stokbrood
160 g gedroogde ham in flinterdunne plakjes
Hulpmiddelen & keukengerei
fonduepan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1474017
Homepage ID
1090993
Teller
269
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid