Bereidingswijze
-Snij de prei en selderij grof, stoof ze aan in met weinig boter.
-Houd 10 champignons apart, voeg de overige champignons, tijm, laurier en peper en zout toe. Laat 10 min. zweten onder deksel.
-Bevochtig met bouillon en laat 3/4 uur trekken.
-Mix en haal door een grove zeef.
-Voeg de room toe.
-Leg de varkenstongen in koud zout water en laat opkoken. Giet meteen af en maak schoon.
-Zet de tongen op in water met de groenten, zout en peper. Laat zachtjes garen.
-Snij de 10 champignons in fijne schijfjes en frituur goudbruin op 150°C.
-Snij de tongen in lange reepjes, leg enkele opzij.
Schik op een bord, versier met wat blokjes tong en de gefrituurde champignons. Werk de soep af met gemalen parmezaanse kaas.
-Houd 10 champignons apart, voeg de overige champignons, tijm, laurier en peper en zout toe. Laat 10 min. zweten onder deksel.
-Bevochtig met bouillon en laat 3/4 uur trekken.
-Mix en haal door een grove zeef.
-Voeg de room toe.
-Leg de varkenstongen in koud zout water en laat opkoken. Giet meteen af en maak schoon.
-Zet de tongen op in water met de groenten, zout en peper. Laat zachtjes garen.
-Snij de 10 champignons in fijne schijfjes en frituur goudbruin op 150°C.
-Snij de tongen in lange reepjes, leg enkele opzij.
Schik op een bord, versier met wat blokjes tong en de gefrituurde champignons. Werk de soep af met gemalen parmezaanse kaas.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een oude Vlaamse soep die ongeloofijk leeker is
Ingrediënten
800g varkenstongen
2 uien
1 wit van prei
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
700g Parijse champignons
tijm en laurier
peper en zout
2 l kippenbouillon
200g room
100g geraspte parmezaankaas
2 uien
1 wit van prei
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
700g Parijse champignons
tijm en laurier
peper en zout
2 l kippenbouillon
200g room
100g geraspte parmezaankaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1473673
Homepage ID
1090993
Teller
29
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid