Bereidingswijze
-Was de groenten en hak ze zeer fijn.
-Meng met het rundvlees, het eiwit, de tomatenpuree, de kruiden en specerijen.
-Breng de bouillon aan de kook, verlaag de kooktemperatuur en voeg al roerend het mengsel toe.
-Breng zo snel mogelijk al roerend opnieuw aan de kook en laat het eiwit stollen tot een koek en opstijgen naar het oppervlak van de bouillon.
-Laat ten minste 30 minuten zachtjes sudderen.
-Haal de pot van het vuur wanneer je de gewenste smaak hebt en laat 10 minuten staan.
-Breek voorzichtig de koek van eiwit en zeef de consommé.
-Meng met het rundvlees, het eiwit, de tomatenpuree, de kruiden en specerijen.
-Breng de bouillon aan de kook, verlaag de kooktemperatuur en voeg al roerend het mengsel toe.
-Breng zo snel mogelijk al roerend opnieuw aan de kook en laat het eiwit stollen tot een koek en opstijgen naar het oppervlak van de bouillon.
-Laat ten minste 30 minuten zachtjes sudderen.
-Haal de pot van het vuur wanneer je de gewenste smaak hebt en laat 10 minuten staan.
-Breek voorzichtig de koek van eiwit en zeef de consommé.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een overheerlijke feestelijke soep ; de ontvette ossenstaartbouillon kan 1 dag op voorhand worden gemaakt, zodat je de dag zelf niet zo veel werk meer hebt
Ingrediënten
3 liter ontvette ossenstaartbouillon
100 g wortelen
60 g bleekselder
kruidentuiltje van tijm, laurierblad en peterselie
25 g tomatenpuree
100 g gemalen rundvlees
3/4 liter eiwit
1 g geplette peperbollen
5 g zout
1 teentje look
100 g wortelen
60 g bleekselder
kruidentuiltje van tijm, laurierblad en peterselie
25 g tomatenpuree
100 g gemalen rundvlees
3/4 liter eiwit
1 g geplette peperbollen
5 g zout
1 teentje look
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1473671
Homepage ID
1090993
Teller
43
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid